Бяхме изненадани от реакцията на „Сиела Норма“ и се надяваме

...
Бяхме изненадани от реакцията на „Сиела Норма“ и се надяваме
Коментари Харесай

Росица Матева за доставката на машини за вота: Бяхме изненадани от реакцията на „Сиела Норма“

Бяхме сюрпризирани от реакцията на „ Сиела Норма “ и се надяваме да се договорим. Това разгласи в изявление за предаването „ Тази събота “ представителят на Централната изборна комисия (ЦИК) Росица Матева.

„ Сиела норма “ е компанията, която достави 9600 машини за постоянните парламентарни избори на 4 април тази година. Сега от нея се очакваше да обезпечи още 1500 устройства за предварителния избор на 11 юли, на който машинното гласоподаване е наложително в секциите с над 300 гласоподаватели в страната и в чужбина.

ЦИК дефинира цена от 6,5 млн. лева за доставката на спомагателните машини, само че през вчерашния ден от компанията желаеха двойно повече – 15 млн. лева Аргументът е, че колкото по- малко количество се поръчва от тайванските устройства, толкоз по-висока е цената.

„ За да вземем решението за оптималната планирана стойност, сме се управлявали от пазарни изследвания за цената на машините, от експертна помощ за сумата за трансформация на софтуера и от базата за на над 9600 устройства, които към този момент са доставени “, изясни Матева.

ЦИК са поканили на договаряния представители на компанията и се надяват да се договорят с тях. Говорителят на ЦИК подсети, че за предходната доставка от компанията са поискали 42 млн. лева, само че в последна сметка са се договорили за 36 млн. лева

„ Ако въпреки всичко „ Сиела норма “ откаже, ще търсим доставка на устройства по различен метод и различен реализатор за модифициране на софтуера “, разгласи Матева.

Гледайте цялото изявление във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР