„Уил и Грейс“ навършва 25 години, но остава вечен

...
Бутилка водка и пиянска вечер бяха необходими на продуцентите, за
Коментари Харесай

Бутилка водка и пиянска вечер бяха необходими на продуцентите, за да убедят Дебра Месинг да прочете ролята на Грейс Адлер в „Уил и Грейс“. Беше уморена и преуморена, но щом го направи, разбра, че сценарият е специален.

„Застреляхме пилота като два месеца, след като Елън Дедженеръс беше уволнена, когато се разкри, че е гей“, каза Месинг през юни в „PaleyImpact: Въздействието на волята и благодатта: 25 години по-късно“, модерирано от Айзък Мизрахи. „Просто си спомням, че пуснахме два епизода, може би три, докато ни отменят.“

Излъчва се 246 епизода, преди да приключи през 2020 г., 11 сезона след дебюта си на 21 септември 1998 г. в телевизионен пейзаж, който изглеждаше много по-различен за LGBTQ+ общността от този, който съществуваше, когато рестартирането на шоуто приключи – безспорно промяна, която беше поне отчасти, благодарение на "Уил и Грейс".

Меган Мълали като Карън Уокър, Дебра Месинг като Грейс Адлер в "Уил и Грейс." Меган Мълали като Карън Уокър, Дебра Месинг като Грейс Адлер в "Уил и Грейс". Крис Хастън/NBCU Photo Bank/Getty Images

Създаден от Макс Мъчник и Дейвид Кохан, сериалът беше част от телевизионната гама на NBC в четвъртък вечер и разказваше историята на двама взаимно зависими най-добри приятели – интериорният дизайнер на Месинг и адвокатът Уил Труман (Ерик Маккормак) – които живеят заедно като съквартиранти в Ню Йорк.

Приятелите на дуото включваха асистентката на Грейс Карън Уокър (Меган Мълали), алкохолна социалистка, чийто съпруг беше в затвора, и актьора Джак Макфарланд, изигран от Шон Хейс. Неговото изобразяване на несемейни жители на града – някои гейове, някои хетеросексуални – се смяташе за новаторско по това време.

„По това време бях в противоречие“, каза Хейс, който е гей и чийто герой беше гей, пред Джейк Тапър през 2017 г. „Нямам ДНК, за да бъда говорител на която и да е група хора. Просто не съм това, което съм.“

Той призна, „по това време бях твърде млад, за да знам как да се справя с натиска и безпокойството, които бяха натоварени върху мен.“

„Бях просто актьор, щастлив да си намеря работа, но сега, когато съм малко притежател и се надявам – да чукна на дърво – малко по-мъдър, мога по-добре да изразя чувствата си“, каза той.

Маккормак каза, че въпреки някои ограничения върху предмета на сценариите, шоуто започна да „образова малко хората“, като прави шеги, които минават през мрежовите цензори, които дори не знаят какво означават.

„Хареса ми това“, каза той на събитието на Пейли.

Кохан каза, че всеки път, когато открият, че са избегнали дадена тема, те я записват в шоуто.

„Защо не виждаме Уил да целува гаджето си? Нека го запишем, това се превърна в история“, каза той на събитието на Пейли. Този епизод от сезон 2, озаглавен „Разиграване“, показа Уил да целуне Джак пред Ал Рокър в публиката на шоуто „Днес“.

Имаше още много новаторски епизоди, включително излизащия епизод на Уил в третия сезон от първоначалния му цикъл. Шоуто съдържаше ретроспекция за това, когато Уил излезе на Грейс, когато двамата се срещаха в колежа.

„Спомням си това като силен епизод както на страницата, така и на сцената“, каза Мучник пред The ​​Hollywood Reporter.

Шон Хейс, Дебра Месинг, Ерик Маккормак и Меган Мълали през 1998 г. в "Уил и Грейс." Шон Хейс, Дебра Месинг, Ерик Маккормак и Меган Мълали през 1998 г. в "Уил и Грейс". Paul Drinkwater/NBCU Photo Bank/Getty Images

Скоро шоуто беше толкова въздействащо, че звездите започнаха да участват като гост, включително Шарън Стоун, Иди Фалко, Бритни Спиърс, Мадона и известната Шер.

Хейс си припомни своята емблематична сцена с Шер в епизода на Сезон 3 „Gypsies, Tramps and Weed“, където Джак смяташе Шер за драг кралица и й каза, че неговата имитация на Шер е по-добра.

„Беше толкова диво да накараш героя да се влюби в тази икона и суперзвезда като Шер, а след това да има Шер в шоуто, сякаш от нищото“, каза Хейс пред People.

Камеото на Шер беше крайъгълен камък за шоу, което имаше несигурна съдба от самото начало.

„Първоначално си мислехме, че ще бъдем отменени, но към третия сезон разбрахме, че шоуто е любимо, че героите са любими и ние представляваме общност, която никога преди не е била представяна по телевизията в праймтайма, и се чувствахме важни и вълнуващо“, каза Месинг пред Access Hollywood.

Тя добави: „Социалният и политически аспект, който в крайна сметка имаше, беше значим и очевидно трябва да извървим много дълъг път, но изминахме много за 25 години. И да имаш достатъчно късмет да бъдеш част от правенето на още една стъпка напред към равенството е привилегия.“

Всички епизоди на „Уил и Грейс“ в момента се предават на Peacock.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР