Бустерната доза на „Пфайзер" показва висока ефективност, на 95,6 процента,

...
Бустерната доза на „Пфайзер" показва висока ефективност, на 95,6 процента,
Коментари Харесай

Бустерът на Пфайзер пази почти на 100% от Делта

Бустерната доза на „ Пфайзер " демонстрира висока успеваемост, на 95,6 %, против КОВИД-19. Това заяви „ Ройтерс ", базирайки се на данните от изпитване в трета фаза за резултатността на доза от 30 мг.
То е направено измежду 10 000 участници на възраст от 16 или повече години в интервал, когато разновидността Делта е доминиращ. Проучването също по този начин е открило, че бустерната ваксина има удобен профил на сигурност.
Ефикасността на двудозовата ваксина понижава с течение на времето, декларират от „ Пфайзер ", като се базират на изследване, съгласно което тя е 84% по отношение на 96 на 100 четири месеца след слагането на втората доза. Така бустерът е възстановил отбраната до високите равнища, реализирани след слагане на втората доза.
Изпитването е направено 11 месеца сред втората и третата игла. „ Резултатите дават спомагателни доказателства за изгодите от бустерните ваксини. Стремим се да запазим хората добре предпазени против това заболяване ", споделя основният изпълнителен шеф на „ Пфайзер " Алберт Бурла. "Тези значими данни допълват доказателствата, предполагащи, че бустерната доза от нашата ваксина може да помогне за отбрана на необятна популация от хора от този вирус и от неговите разновидности ", показва пък доктор Угур Шахин, основен изпълнителен шеф и съосновател на „ Байонтех ".
53 години е била междинната възраст на участниците в изпитването, като 55,5% от тях са били сред 16 и 55
години, а 23.3 на 100 на 65 и над 65 години. Двете компании оповестиха, че ще показват допустимо най-скоро подробни резултати от изследването в рецензирана обява пред Американската организация по храните и медикаментите (FDA) и Европейската организация по медикаментите (EMA). Двата регулатора към този момент позволиха третата доза на имунизациите против КОВИД-19 с „ Пфайзер ", а в Съединени американски щати към този момент и с „ Модерна "./Клиника
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР