Бурята Киърън“, която връхлетя Западна Европа, отне живота на най-малко

...
Бурята Киърън“, която връхлетя Западна Европа, отне живота на най-малко
Коментари Харесай

„Киърън“ взе жертви: Загиналите са най-малко седем души, сред които и 5-годишно дете

Бурята „ Киърън “, която връхлетя Западна Европа, лиши живота на минимум седем души, измежду които 5-годишно дете в Белгия.

Повечето от смъртните случаи са породени от рухването на дървета: две от жертвите са в Белгия, две – във Франция, една – в центъра на Мадрид, една – в Германия и една – в Нидерландия.

Бурята сътвори транспортен безпорядък – бяха затворени пристанища и анулирани полети.

Бурята „ Киърън “ стана причина за прекъсването на част от влаковете във Фландрия, а в други елементи на Белгия те се движеха с понижена скорост, написа Българска телеграфна агенция.

Бурята се отрази отрицателно и на морския трафик, като придвижването на кораби бе прекратено за деня в пристанищната зона на Антверпен.

Летището на Брюксел също имаше нарушавания в работата си. То обаче продължава да обслужва полетите макар многочислените случаи на закъснение, отбелязва Агенция Франс Прес.

Във Франция към 1,2 милиона семейства останаха без ток.

„ Киърън “ връхлетя Англия през днешния ден следобяд – мощни ветрове и проливни превалявания предизвикаха транспортни разстройства. Стотици учебни заведения бяха затворени.

В Испания най-силно обиден от бурята беше северозападният район, като в някои региони на самостоятелната област Галисия бе разгласен червен код.
На този декор Хърватският хидрометеорологичен институт разгласи червен код
за значителни превалявания, гръмотевични стихии и мощен вятър по крайбрежието на страната, както и оранжев и жълт код във вътрешността, оповестяват локалните медии.

Словенската организация за околната среда разгласи червен код в Северозападна Словения и оранжев код в останалата част от страната.

В страната се следи повишение на равнището на реките, като множеството реки в страната към този момент са достигнали оптималния си потенциал.

Към момента река Драва, край границата с Австрия, увеличи равнището си до към 1300 кубични метра в секунда.

Повечето междуградски пътища в Словения са затворени.

Федералният хидрометеорологичен институт на Босна и Херцеговина също предизвестява за значителни превалявания и вероятни наводнения в страната.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР