Бурно начало на дебатите преди вота на доверие поставиха управляващи

...
Бурно начало на дебатите преди вота на доверие поставиха управляващи
Коментари Харесай

Бурни дебати по вота на доверие в гръцкия парламент

Бурно начало на дебатите преди вота на доверие сложиха ръководещи и съпротива в гръцкия парламент тази нощ, оповестиха локални медии.

Премиерът Алексис Ципрас и водачът на Нова народна власт Кириакос Мицотакис предстоящо размениха гневни офанзиви по въпроси от икономическа политика до това по какъв начин техните фамилии са натрупали положенията си.

Припомняме, че вотът бе пожелан от Ципрас, като това се случва за повторно от началото на годината.

Ключовото гласоподаване ще се състои седмици преди плануваните за края на месец май европейски и локални избори.

Ципрас съобщи, че локалните избори от 10 май и изборите на 26 май са гласоподаване за доверие на държавната стратегия за стимулиране на стопанската система.

Ципрас разполага с нежно болшинство от 152 гласа в 300 локалния парламент.

Дългът на Гърция скочи до 140 милиарда евро от 85 милиарда евро, посочи Мицотакис, който внесе искане за процедура по избор на съмнение против министъра на опазването на здравето Павлос Полакис и премиера Ципрас.

Ципрас упрекна Мицотакис, че е неолиберал, който желае да анулира обществената страна, тъй като има загадка стратегия, напълно съобразена с политиките на МВФ.

Той подлага на критика Мицотакис за поддръжката на Манфред Вебер, претендента на консерваторите за председателството на Европейската комисия, който през 2015 година поддържа изхвърлянето на Гърция от еврозоната. След като на 7 май Ципрас разгласи програмата си за стопански тласъци, Вебер го нападна като безконтролен.

Анализатори не чакат от Ципрас да свика предварителни избори. Причините са две. Редовните парламентарни са планувани за есента. Другата по-важна причина е, че опозиционната Нова народна власт води в социологическите настройки с близо 10% пред ръководещата Сириза.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР