Бури, парк, принцеси с ролки“ се казва изложбата в столичната

...
Бури, парк, принцеси с ролки“ се казва изложбата в столичната
Коментари Харесай

„Бури, парк, принцеси с ролки“ - изложба за усещането по време на пандемия



„ Бури, парк, принцеси с ролки “ се споделя изложбата в столичната изложба „ Структура “ на художничката Даниела Костова. Тя е една от най-успешните ни образни актьори в чужбина, по-конкретно в Ню Йорк.

„ Вестникът съдържа къса информация за творбите на изложбата “, сподели в „ Хоризонт до обед “ кураторката на изложбата Илина Коларова, която живее и работи в Германия и ни посреща с вестник особено публикуван за изложбата.

„ Тези картини са основани по време на пандемията, хората се вгледаха в неща, в които не са се вглеждали преди, в природата, тревогата е децата, безсилието, в което се сблъскахме в тази криза… “, сподели пред БНР Даниела Костова. Тя е за малко в София преди да се завърне в Ню Йорк.

Самостоятелната галерия показва три произведения, които са основани сред февруари 2020 и февруари 2021.

Работата се състои от фотографии по стените и пода, изобразяващи подиуми, снимани главно в публичен парк. На фона на парковите композиции в залата са ситуирани маси с по два стола. По средата на масите са сложени полупрозрачни загради, в които седящите виждат личното си отражение.

Две произведения рамкират централното произведение в изложбата. В тях основните герои са деца – претекст, постоянно присъстващ в работите на Даниела Костова.

В „ Бурите от вътрешната страна “, още веднъж в техниката на фотоколажа, е интерпретиран откъс, прочетен в списание „ Ролинг Стоун “: „ Ако мислиш, че бурите извън са страшни, почакай да видиш бурите от вътрешната страна “, обвързван с възприятието за тревога, следено от психолози у децата.

Изложбата може да бъде забелязана в София до 29 май тази година.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР