Бургаско участие в регатата за прекосяване на Атлантика по южния

...
Бургаско участие в регатата за прекосяване на Атлантика по южния
Коментари Харесай

Българската яхта Океанис представя Бургас на пресокеанско състезание

Бургаско присъединяване в регатата за пресичане на Атлантика по южния маршрут, известна като Atlantic Rally for Cruisers, ще има и тази година.
Стартът е плануван за 25 ноември, в Гран Канария, откъдето дружно с останалите над 200 яхти с разнообразни размери ще потегли и българската " Океанис ". Неин шкипер е Диан Зайков, който беше част от екипажа на " Фурия ", дружно с Михаил Копанов и Румен Котов, спечелил същата конкуренция в своя клас преди 3 години.
Близо три хиляди морски благи през Атлантическия океан би трябвало да изминат участниците, преди да доближат финала. Той е в Родни бей на остров Сейнт Лусия в Карибския басейн, като по пътя не се планува прекъсване. Най-вероятно флотилията от яхти ще финишира през втората половина на декември.
Наградите са няколко, тъй като плавателните съдове са разграничени в обособени класове, съгласно размера и характерностите си.
" Океанис " е издигната през 2010 година. Движението й по маршрута можете да се следи през тракинг системата в уеб страницата на презокеанската регата.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР