Бургаският свободен университет в партньорство с Бургаския музей изпълнява проект

...
Бургаският свободен университет в партньорство с Бургаския музей изпълнява проект
Коментари Харесай

Експерти от БСУ и РИМ - Бургас участваха в работна среща в Порто

Бургаският свободен университет в партньорство с Бургаския музей извършва план за образование на специалисти за дигитализиране на недвижимо културно завещание. Проектът е по стратегия Еразъм + и негов началник е доцент Янислав Желев от БСУ.

В интервала 21-25 юни екипът на плана беше в гр. Порто – Португалия, където се организира среща с другите участници в плана - представители на културни институции като университети и музеи от Латвия, Португалия и Италия.

В хода на работата бяха показани постигнатите досега резултати и бяха набелязани бъдещите задания, които следва да се изпълнят. Целта на плана е да се обучат специалисти от сферата на музеите, културата и туризма в софтуерния развой на цифровизация на обредите и ритуалите в обичайна кухня в обособените страни.

Цялостният обучителен курс ще бъде със свободен достъп на особено основана онлайн платформа, която може да се употребява от всеки представител на културна или научна организация, имаща за цел дигитализиране на нематериално културно завещание.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР