Бургаският окръжен съд постанови най-тежката мярка задържане под стража за

...
Бургаският окръжен съд постанови най-тежката мярка задържане под стража за
Коментари Харесай

Обвиненият за катастрофата в Бургас Омар остава в ареста


Бургаският областен съд постанови най-тежката мярка " задържане под стража " за сирийския жител с филантропичен статут у нас Омар Мохамад Али Аднан, осведоми БНР. 
В претекстовете на съда е посочено, че има задоволително събрани данни за съпричастност на Омар към закононарушението, което рейс с мигранти блъсна полицейски автомобил и на място починаха двама полицейски чиновници. 
Заради високата степен на социална заплаха на осъщественото закононарушение, той остава в следствения арест. 
Сидетелски показания потвърждават, че рейсът с 47 мигранти който блъсна полицейския автомобил и аргументи гибелта на двама служители на реда, е ръководен от сирийския жител.
Според прокурор Димитър Узунов закононарушението е " най-фрапантният удар против държавността в България ". Обвинението съобщи, че Омар освен не е спрял пред полицейската кола само че, когато е видял автомобила, е нараснал скоростта. Пред съда Омар отхвърли това, призна виновността си и изиска да не бъде арестуван в ареста. Възрастта на Омар, който се показва за 15-годииен, все още не е изяснена, сподели прокурорът по делото: 
" Казвам, че има посочена дата, която се разграничава от данните, които ние сме получи като държавно обвиняване. Тя би предизвикала да направи щателна инспекция ".
Междувременно, служебният юрист на Омар Камен Кунев съобщи, че от него знае, че уредникът на схемата за трафик на мигранти се намира в Турция: 
" Не е знаел каква сума ще му бъде дадена, в случай че успее да ги транспорти. Изяснявало се е, когато ги достави на мястото, където са му декларирали да ги достави. Той получавал отвреме-навреме указания за това къде би трябвало да отиде, в това число и до мястото, където взема мигрантите. Отвреме-навреме получавал указания: " Отиди там, отиди там, отиди там ". Той декларира, че уредникът и този, който движи цялата скица, се намира в Турция ".
Служебният юрист изясни, че за сигурността на Омар е по-добре той да остане в ареста и по тази причина няма да апелира мярката.
Момчето се е свързало с каналджиите персонално. Инструкциите за това накъде да бъдат превозени мигрантите е получавал непосредствено от индивида в Турция. 
Автобусът, който е превозвал мигранти, се насочвал от Бургас към една от другите ни граници. Той е чакал указания накъде да тръгне. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР