Бургаският криминоген Петър Попчев, известен в ъндърграунда с прозвището Попчето,

...
Бургаският криминоген Петър Попчев, известен в ъндърграунда с прозвището Попчето,
Коментари Харесай

Няма следа от жестокия килър Попчето, прокуратурата взе мерки

Бургаският криминоген Петър Попчев, прочут в ъндърграунда с прозвището Попчето, продължава да е в неопределеност, откакто преди 4 месеца арбитър Захарин Захариев изненадващо го освободи от ареста. Това съобщи "Флагман ".

Днес се организира разпоредителното съвещание по процеса против Попчев за убийството на Николай Георгиев през 2016 година.

Оказа се, че макар подхванатите от Министерство на вътрешните работи и съда ограничения подсъдимият не е открит.

Прокуратурата изиска незабавна смяна на мярката му за неотклонение от подписка на непрекъснат арест, което съгласно държавния обвинител ще даде други благоприятни условия на полицията да намери и докара пред съда Петър Попчев.

Казано по различен метод – до този миг Попчето е бил издирван, с цел да му се предявят доказателствата по делото и призовка за процеса, което в прочут смисъл лимитира ограниченията, които може да постановат проверяващите органи.

От през днешния ден нататък той ще се дири, както се търсят рисковите нарушители – с всички нужни начини, в това число подслушване на телефоните му, както и претърсвания на жилища, където може да се е укрил.

На днешното правосъдно съвещание като частни обвинители и цивилен ищци бяха конституирани майката и сестрата на убития от Попчев Николай Георгиев. Те предявиха два желае, надлежно за 200 хил.лева и 130 хил.лева.

Процесът ще продължи през октомври с разпит на седем очевидци и ще се води без значение дали Попчев е открит.

Според юрист Румяна Недялкова, която е длъжностен бранител на Попчето, това щяло да наруши правата му. Днес тя изиска връщане на делото на прокуратурата, тъй като били позволени основни процесуални нарушавания, само че съдът отхвърли.

Вижте какво сподели още Румяна Недялкова:
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР