Бургаският художник Добрин Вътев кани съграждани и гости на града

...
Бургаският художник Добрин Вътев кани съграждани и гости на града
Коментари Харесай

Добрин Вътев и Галерия „Неси“ ви канят на вернисаж на 6 януари в Бургас

Бургаският художник Добрин Вътев кани съграждани и посетители на града на вернисаж на 6 януари от 14.00 до 18.30 часа в Галерия „ Неси “.

Експозицията „ Морски схеми “ на Добрин Вътев, който е и ръководител на Дружеството на бургаските художници, може да бъде прегледана до 25 януари.

Добрин Вътев е роден в Бургас и твори в Бургас. Завършил е СХЕУ “Св. Св. Кирил и Методий ”, а по-късно Великотърновски университет, компетентност “Скулптура ” при доцент Милан Андреев. Има десетки участия в изложения по живопис, графика, статуя, в пленери у нас и по света. Негови са арт-проектите “Бургаска среща в камък “(2014) Изкуство и птици “ (2015), „ Живописни срещи край морето ”(2016). Към това се прибавят и проектирането и осъществяването на фон за галерия “Златните съкровища на България ” в Културен център “Морско казино ”, празнична декорация за ”Новогодишно градче – Зимен плаж ”( 2016), декорация за Никулден (2017) и доста други.

Той е бил номиниран и е печелил редица награди, като най-значимите са през 2012 г.- Носител на премия “Руси Стоянов ” за млад художник, през 2014 година – Номинация за статуя в Национална галерия – биенале „ Приятели на морето ”, през 2017 година премия за статуя в Национална галерия “Лудогорие ” – Разград и други. Негови статуи могат да бъдат забелязани из цялостен Бургас – Артлегория, в градинката до Община Бургас. Автор е на най-снимания и най-атрактивния план край морския бряг „ Ветропоказателят на седемте морета “, част от фестивала за модерно изкуство “Включи града ”.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР