Бургаската районна прокуратура предаде на съд тримата сирийци, подпомогнали противозаконно

...
Бургаската районна прокуратура предаде на съд тримата сирийци, подпомогнали противозаконно
Коментари Харесай

Предадени на съд са 3 сирийци, подпомогнали чужденци да преминат през страната ни с автобус, с който бяха убити полицаи

Бургаската районна прокуратура съобщи на съд тримата сирийци, подкрепили незаконно 47 чужденци да минават през превозвайки ги с рейсът , с който бе лишен живота на двама полицейски чиновници – Йордан Илиев и Атанас Градев .

На съд са били предадени Омар Мохамад Али Абдан и още двама сирийци с букви А.А и А.Д . Първият е малолетен , само че е разбирал свойството и смисъла на постъпките си и да ги управлява. Чужденците са упрекнати в разнообразни закононарушения, свързани с незаконното подкрепяне на 47 жители на Сирия, Мароко и Иран да преминат през българска територия, превозвайки ги с рейс, с който бе лишен живота на двама полицейски чиновници в Бургас.

Омар Мохамад Али Абдан е предаден на съд за реализиране на 4 обособени незаконни действия. Първото от тях е за незаконното подкрепяне на посочените жители на Сирия, Мароко и Иран да преминат през българска територия, превозвайки ги по метод, рисков за техния живот – рейсът е ръководен от него, който е недееспособен лидер, с висока скорост, като 47-те лица са били сложени сред седалките на пода в рейса, без предпазни колани. Престъплението е осъществено за времето сред 24 и 25 август 2022 година в област Бургас – на основен път Малко Търново-Бургас, както и в регионалния град. Престъплението в квалифицирано по чл.281 от Наказателен кодекс. То е осъществено в съучастничество с А.А. и А.Д, които също са привлечени към наказателна отговорност за същото закононарушение. Тримата обвинени са целели да получат полза за себе си след реализиране на незаконното действие.

Омар Мохамад Али Абдан е предаден на съд за и за това, че е управлявал пътническия рейс , който не е регистриран по българския законов ред . Престъпното действие е осъществено в посочения интервал в Харманли, на републиканския път сред Харманли и Симеоновград, на републиканския път от Симеоновград до с. Средец, обл. Стара Загора, на Автомагистрала „ Тракия “, в сектора от Стара Загора до Бургас, на пътя Бургас-Малко Търново и в Бургас. Престъплението е квалифицирано по чл.345, ал.2, вр.ал.1, вр. чл.20, ал.2, вр.чл.23, ал.1 от Наказателен кодекс. То е осъществено в съучастничество с А.А., който също е притеглен като обвинен за закононарушението.

Омар Мохамад Али Абдан е предаден на съд и за това, че е управлявал пътническия рейс, който е бил с нидерландски регистрационни табели, издадени за друго транспортно средство . Престъпното действие е осъществено за времето от 24-25.08.2022 година в Харманли, на републиканския път сред Харманли и Симеоновград, на републиканския път от Симеоновград до старозагорското село Средец, на Автомагистрала „ Тракия “, в сектора от Стара Загора до Бургас, на пътя Бургас-Малко Търново и в гр. Бургас. Престъплението е квалифицирано по чл.345, ал.1, вр. чл.20, ал.2, вр.чл.23, ал.1 от Наказателен кодекс. То е осъществено в съучастничество с А.А., който също е притеглен като обвинен за закононарушението.

Омар Мохамад Али Абдан е предаден на съд и за това, че при превозването на жителите на Сирия, Мароко и Иран е попречил на орган на власт – полицейски чиновници да изпълнят отговорностите си . Престъплението е осъществено на 25 август 2022 година То е квалифицирано по закононарушение по чл.270, ал.1, вр. чл.26, ал.1, вр.чл.23 ал.1 от Наказателен кодекс.

Горепосочените закононарушения са осъществени при изискванията на действителна цялост сред тях.

Бургаският областен съд е насрочил съвещанието си за 19 април .

Припомняме, че Омар Мохамад Али Абдан е притеглен към наказателна отговорност за съзнателно причиняване на гибелта на двама полицейски чиновници, откакто е провокирал злополука със служебния им автомобил, блъскайки го с управлявания от него рейс. Досъдебното произвеждане, което се организира под надзора на Окръжната прокуратура в Бургас, следва да бъде импортирано в Бургаския областен съд.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР