Burgas24.bg виж галерията Делото срещу шофьора на Преслава - Иван Сарафски

...
Burgas24.bg виж галерията
Делото срещу шофьора на Преслава - Иван Сарафски
Коментари Харесай

Шофьорът на Преслава на мушката на съда

Burgas24.bg виж галерията Делото против водача на Преслава - Иван Сарафски и няколко катаджии се връща за ново разглеждане. Днес бе първото разпоредително съвещание по делото, само че поради отсъствие на един от подсъдимите и на двама от бранителите, се насрочи нова дата за провеждането му, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Припомняме, че Иван Сарафски за упрекнат в това, че на 6.12.2014 година при ръководство на моторно транспортно средство - лек автомобил " Ауди ", модел А3 е нарушил разпоредбите за придвижване: чл.20 ал.1 и ал.2, член 119 ал.1, чл.123 ал.1 т.2 б. А, Б и В от ЗДвП и по несъобразителност е предизвикал гибелта на П. П., като действието е осъществено на пешеходна пътека и деецът е избягал от местопроизшествието, заради което и на съображение член 343 ал.3 б. Б вр. алинея 1 б. 

Костадин Илиев е упрекнат за оказване помощ на Сарафски, провокирал злополука, да избегне наказателна отговорност; за потребление на служебното състояние за набиране на облага; за приемане на подарък, който не му се следва, както и за нелегално държане и придобиване на муниции и неправилното им предпазване – закононарушения по член 294 алинея 4, по член 304б, член 339 ал.1 и по член 338 от Наказателен кодекс.

В интервала от 12 януари 2015 година до 25 март 2015 година в Пловдив при изискванията на продължавано закононарушение, на три пъти, в качеството си на длъжностно лице – служител на реда в бранш " Пътна полиция " при ОД на Министерство на вътрешните работи Пловдив, като причинител и в съучастничество със Сергей Джамбазов, като помощник, е употребявал своето служебно състояние да набави за себе си и за другиго незаконна полза в размер на 220 лв.. Той е оказал помощ в два случая да се извърши по-бърза регистрация на моторно транспортно средство в бранш " Пътна полиция " Пловдив и в трети – оказал помощ на друго лице да премине обзор за техническа редовност и да пусне спрян от придвижване лек автомобил " Тойота Хайлукс ".

Като подстрекател и помощник е спомогнал Иван Сарафски да избегне наказателно гонене, като е дал съвет на Тихомир Монев да бъде открито друго лице, което да съобщи пред органите на Министерство на вътрешните работи, че е управлявал автомобил, предизвикал ПТП, вместо Иван Сарафски.

От 23 август 2014 година до 20 март 2015 година в Пловдив е изискал и приел от Николай У. подарък, който не му се следва – пари в общ размер от 1 800 лв., с цел да упражни въздействие при взимане на решения от длъжностни лица за понижаване изтърпяването на наказване отнемане от право да ръководи МПС.

Борислав Ташев е упрекнат в това, че в интервала от 06.12.2014 година до 03.02.2015 година в гр. Пловдив, при изискванията на продължавано закононарушение, на три пъти е спомогнал на Иван Саравски, направил закононарушение по чл.343 ал.3 б. " б " вр. ал.1 б. " в " вр.чл.342 ал.1 от Наказателен кодекс, да избегне по отношение на него наказателно гонене, без да се е споразумял с това лице, преди да е направило самото закононарушение.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР