С присъда, за извършеното престъпление по чл. 209, ал.1 от

...
С присъда, за извършеното престъпление по чл. 209, ал.1 от
Коментари Харесай

Осъдиха 55-годишен мъж от Варненско за участие в ало измама

С присъда, за осъщественото закононарушение по член 209, ал.1 от Наказателен кодекс, на 55-годишен мъж от Варненско беше наложено наказване от 1 година отнемане от независимост, чието осъществяване се отсрочва с изпитателен период от 4 години. Делото бе прегледано в процедура на съкратеното правосъдно разследване, с признание на виновността от подсъдимия  и понижаване с 1/3 на избраното наказване, заяви съда.

Подсъдимият бе приет за отговорен в това, че на 13 март 2023 година във Варна, в съучастничество като помощник с неустановено по делото лице, съзнателно улеснил осъществяването на машинация във връзка с стара жена.

На посочената дата в региона на един от моловете във Варна той получил от потърпевшата сумата от 9 300 лв. и 100 британски паунда, за да ги съобщи на незнайния причинител, в резултат на възбудено и поддържано у нея подвеждане от незнайния причинител, че предаването на парите е належащо за оказване на подпомагане в полицейска интервенция по залавяне на лица, които малко преди този момент били отправили по телефона закани за живота й.  

Междувременно, откакто потърпевшата жена склонила да изтегли спестяванията си и да " спомага на полицията “, неустановеният по делото причинител, посредством позвъняване по телефона от румънски оператор, се свързал с 55-годишния обвиняем и го убедил да прибере пакет с пари от жена пред входа на мола, след което незабавно да ги занесе с автомобила си в Румъния. Непознатото лице обяснило на подсъдимия, че се занимава с транспортиране на дограма до България и за осъществяването на незабавната " поръчка “ по доставка на парите ще получи сума от 600 лв.. Подсъдимият, дружно със собствен роднина, се придвижил до Румъния и малко след прекосяването на границата при непрекъснато упътване и поддържана телефонна връзка с непознатото лице оставил парите на указано място наоколо до изоставена бензиностанция.

С вземането на пакета с парите и преместването им, 55-годишният обвиняем е улеснил осъществяването на измамата и е подкрепил неустановения причинител в приемането на непознати пари. Подсъдимият е неосъждан. В негова тежест са направените разходи по делото. Присъдата предстои на обжалване или митинг в 15-дневен период.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР