Burgas24.bg виж галерията Българският вегански съюз се разграничи от случилото се

...
Burgas24.bg виж галерията
Българският вегански съюз се разграничи от случилото се
Коментари Харесай

Веганите проговориха след вандалщината в Пловдив: Не сме ние

Burgas24.bg виж галерията Българският вегански съюз се разграничи от случилото се в парк "Лаута " в Пловдив. В декларация веганите изрично показват, че не толерират сходни действия. Припомняме, че всички барбекюта в парк "Лаута " бяха унищожени в неделя против понеделник. Вчера сутринта кметът на "Тракия " е получил сигнал по телефона си от жители, които всяка заран се разхождат или спортуват в парка. На постаментите на разрушените до основи барбекюта с алена багра причинителите са оставили надписи, които гласят: "Месото е свирепост ", "Месото носи болежка ", "Месото е страдалчество ".
"Всичко приказва, че става въпрос за тенденциозен вандализъм. И трите барбекюта са изпочупени, като са употребявани принадлежности ", сподели районният кмет.

Полицията е сигнализирана, а причинителите се търсят. В "Лаута " има видеонаблюдение и сега се преглеждат записите от камерите.

"Надяваме се хората, унищожили публично имущество, да бъдат разкрити, с цел да си понесат отговорността и заплатят вредите ", съобщи кметът на регион "Тракия " Костадин Димитров, който посочи, че барбекютата ще бъдат възобновени оптимално бързо.

Той акцентира, че мястото е привлекателно за превозване на свободното време от поданици от целия град. През почивните дни на там се провеждат рождени дни, пикници и другарски срещи. Парк "Лаута " към този момент се трансформира в едно от обичаните места на пловдивчани.

Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР