Бургас. За поредна година Община Бургас подкрепя кампанията на bTV

...
Бургас. За поредна година Община Бургас подкрепя кампанията на bTV
Коментари Харесай

Бургас: За поредна година Общината подкрепя кампанията под надслов Да изчистим България заедно4

Бургас. За поредна година Община Бургас поддържа акцията на „ bTV Media Group “ под наслов „ Да почистим България дружно “. Тя ще се организира на 14 септември, събота. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Тази година са избрани 3 зони, които бургазлии могат освен да почистят, само че и да съчетаят това с прелестно превозване на още няколко часа там, защото са измежду най-живописните региони към града:
1. Неохраняема плажна линия след Северен плаж, към плаж „ Солници “;
2. Парк „ Минерални бани “;
3. Парк „ Росенец “.
Всички искащи могат да се включат в почистването на избраните зони, както и в почистването на междублокови пространства и градинки, като Община Бургас обезпечава задоволително количества чували и ръкавици.
До края на работния ден в петък – 13 септември, чували и ръкавици ще се раздават във всички териториални дирекции по жилищните комплекси, както и в административните здания в кварталите на Бургас и съставните селища.
В самия ден на „ огромното почистване “, 14 септември, от 9:30 до 11:00 ч., в пунктове на 3-те зони, избрани за почистване, ще се раздават чували и ръкавици на хората, присъединили се в акцията.
Който желае да почисти околоблоковите пространства по местоживеене, може да получи чували и ръкавици и в дирекция „ Околна среда “, ул. „ Шейново “ 24, ет. 2, в границите на работното време.
Важно е да знаем: След почистването чувалите със събраните боклуци би трябвало да бъдат изнесени наоколо до път или до налични съдове за боклуци! Община Бургас е основала организация за навреме транспортиране посредством екипи на Консорциум „ Титан Бургас “ и „ Евроимпекс “ ЕООД.
Напомняме, че продължава самодейността за събиране на пластмасови бутилки на Община Бургас и Общинско дружество „ Чистота ЕКО “. На 14 септември против предадени 3 кг празни пластмасови бутилки в някой от 19-те Мобилни центъра за разделно събиране на боклуци на територията на общината, ще получите гратис 5 литра първокачествен пакетиран компост за вашата градина или стайни растения.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР