Бургас за първи път стана домакин на световната вдъхновителска конференцияЗа

...
Бургас за първи път стана домакин на световната вдъхновителска конференцияЗа
Коментари Харесай

Първото издание на TEDxBurgas вдъхнови бургазлии за нови идеи

Бургас за първи път стана хазаин на международната вдъхновителска конференция

За първи път Бургас бе хазаин на световноизвестната конференция TEDx. TED и TEDx са годишни non-profit събития, които събират водещи международни и локални изявени персони, с цел да споделят хрумвания в региона на технологии, занимания, дизайн, просвета, филантропични науки, бизнес, медицина и други

В духа на „ хрумвания, заслужаващи разпространяване “, TED основава TEDx, стратегия от локални, самоорганизирани събития, които събират хората, с цел да споделят сходно на TED прекарване.

Въпреки двете отлагания, породени от изключителната обстановката около пандемията от COVID-19, първото издание на TEDxBurgas се организира на 14 май 2022 година в Културен дом НХК и провокира извънредно положителни реакции измежду всички присъстващи, участници и сътрудници на събитието.

Своите мисли и хрумвания споделиха актуалният будител Теодосий Теодосиев, писателят Ивайло Вълчев, доброволецът Златка Атанасова, университетските преподаватели доцент Наталия Киселова (конституционно право) и доцент Пенка Георгиева (изкуствен интелект), илюзионистът Йордан Янев – Зайн, екоактивистът Даниела Божинова, онлайн предприемачът Ивайло Тодоров и медицинският експерт Тяна Пресолска.

Партньори на събитието бяха Sutherland България, FFW Agency, eMAG, CaliVita България, Dies Web, Storytel, Sony, KFC, Happy Bar & Grill, Девин, Сладкарска верига „ Роза “ и магазин за ръчно направени произведения ШоколаТ.

В организацията се включиха и доброволците от Международния юношески център – Бургас. С помощта на ръководителя на центъра Мария Салабашева, младежите съумяха, с изключение на да вземат участие ефективно в дейностите към събитието, да се насладят на представянето на лекторите.

Всички пропуснали събитието ще могат да гледат вдъхновяващите представяния на лекторите на по-късен стадий в международния ютюб канал на TED.

А една добра вест пристигна още в самото начало на TEDxBurgas: Creating Tomorrow, ставайки ясно, че второто издание на събитието в Бургас към този момент е в развой на подготовка, като датата за него е 10 септември 2022 г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР