Бургас. В ранните часове на 9 юни т.г. след продължително

...
Бургас. В ранните часове на 9 юни т.г. след продължително
Коментари Харесай

470 килограма бяла пясъчна мида беше върната в морето след акция на ИАРА в района на Царево

Бургас. В ранните часове на 9 юни т.г. след дълготрайно наблюдаване чиновници на Гранична полиция град Царево виждат две лодки в акваторията на Черно море, които се ориентират към южен плаж на град Приморско, наоколо до Дяволска река и подават сигнал към дежурни инспектори на Изпълнителната организация по рибарсвто и аквакултури (ИАРА). Това оповестиха от ИАРА .

" След идване на място на наш екип и осъществяване на ревизия на акостиралите лодки и техните водачи, на борда на плавателните средства са открити неразрешени риболовни уреди – драги и съществуването на улов на бяла пясъчна мида. И двете лица не имат позволение за осъществяване на икономически лов на риба и уверение за улов на бяла пясъчна мида, с което нарушават чл.17, ал.1, т.1 и чл.35, ал.1, т.3 от ЗРА. На нарушителите са формирани АУАН, мидите с общо тегло 469,5 кг е върната назад във водите на Черно море, а уредите и средствата послужили за осъществяване на действието са конфискувани и оставени на отговорно бранене ", показват от организацията.

" Масовият улов на бяла пясъчна мида може да докара до застрашаващо понижаване на популацията ѝ. С цел запазване на популациите от бяла пясъчна мида и устойчивата им употреба, инспектори на ИАРА ще реализират инспекции всекидневно в българската акватория на Черно море. Във връзка с идния летен сезон се ускорява контролът по Черноморието на всички типове риба и морски организми ", допълват от ИАРА.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР