Бургас. В дните от 24 до 26 юли Бургас ще

...
Бургас. В дните от 24 до 26 юли Бургас ще
Коментари Харесай

Дни на руската култура предстоят в Бургас от 24 до 26 юли

Бургас. В дните от 24 до 26 юли Бургас ще е сцена на съветското изкуство. Това оповестиха от Общината . В афиша на проявата, която се осъществя за 17-ти път в морския град, са включени две кино прожекции, фотоизложба, а акцент е спектакълът на артистите от отбор „ Здравица ” - град Ярославъл, Русия на 26 юли (понеделник).

Официалното разкриване на Дните на съветската просвета в Бургас ще стартира от 19.00 часа на 24 юли (събота) с показване на фотоизложба от Руския културно-информационен център – София. Експозицията ще чака гости в зала „ Георги Баев ” на КЦ „ Морско казино ”. Следва филмовата прожекция „ Брестката цитадела ” на реж. Александър Котт от 20.30 часа на сцена „ Охлюва ”.

Неделя, 25 юли, ще бъде прожектиран филмът „ Капитан Холивуд ”, с реж. Евгений Татаров.

В последния ден от събитието, 26 юли, от 20.30 часа на сцена „ Охлюва “ артистите от отбор „ Здравица ” ще показват хореография, учредена на националния танц, придружена от вдъхновяваща сила и колоритна музика. Популярният съветски отбор е гостувал със спектакли в Чехия, Унгария, Германия, Франция, Гърция и отдалечен Китай.

Всички събития са с вход свободен и са проведени от Община Бургас, взаимно с Почетното консулство на Руската федерация в Бургас.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР