Бургас. Утре стартира следващ етап от проекта за изграждане на

...
Бургас. Утре стартира следващ етап от проекта за изграждане на
Коментари Харесай

Нов етап от изграждането на шумозащитна стена край кв. „Сарафово“ в Бургас започва от 11 май, движението ще бъде променено

Бургас. Утре започва идващ стадий от плана за създаване на щумозащитна стена край бургаския квартал „ Сарафово “. Това оповестиха от Общината . Нейната цел е да противодейства на транспортния звук от излитащи и приземяващи се самолети, както и от автомобилния поток, преминаващ по околовръстния път I-9 Бургас - Варна.

За обезпечаване на фронт за работа на строителната компания се постанова дясната лента в посока град Поморие (след пътен възел „ Сарафово “ – Аерогара), както и дясната лента при овакантяване на кръговото придвижване към път I-9 в посока към град Поморие, да бъдат затворени за придвижване на коли от 09.00 часа на 11 май т.г. (вторник). Очаква се строителните действия да приключат до 25 септември т.г.

Изграждането на шумозащитната стена започва по самодейност на кмета Димитър Николов, провокирана от голям брой тъжби, отправени към него от поданици на квартала. Проектът се реализира взаимно от Общината, АПИ и Летище Бургас.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР