Бургас. Училищата в града са отлични и като атмосфера, и

...
Бургас. Училищата в града са отлични и като атмосфера, и
Коментари Харесай

Йорданка Ананиева, зам.-кмет на Бургас: Училищата в града са отлични и като атмосфера, и като подготовка, което се доказа от успехите на нашите деца

Бургас. Училищата в града са отлични и като атмосфера, и като подготовка, което се потвърди от триумфите на нашите деца. Това сподели пред публицисти Йорданка Ананиева, зам.-кмет „ Образование, опазване на здравето, обществени действия и юношески политики “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . Зам.-кметът бе на посещаване в ОУ „ П.Р. Славейков “, което отбелява 110 години от основаването си.

„ Всички образователни заведения са подготвени да посрещнат своите възпитаници на 15 септември. Това е един от най-вълнуващите дни в просветителната система, защото е знак за новото начало. Разбира се, най-радостен е за първокласниците, които за първи път ще прекрачат прага на учебното заведение. Именно за тяхното посрещане сме подготвили по-тържествена стратегия “, уточни Йорданка Ананиева.

Зам.-кметът добави, че плануваните по-рано ремонтни действия в образователните заведения към този момент са изцяло завършили, а обновените класни стаи чакат с неспокойствие своите възпитаници. „ Разбира се, няма по-добро от присъственото образование, от контакта, който учителите и учениците основават, само че приветствам сътрудниците, които, когато се наложи, постоянно могат да преминат и на цифрова форма. Дай Боже, тази образователна година да е присъствена за по-дълго време. Искам от сърце да поздравя всички учители, които работят в системата, защото те поставят всеотдайни грижи за децата и се стараят процесът на образование да бъде добре структуриран “, добави Йорданка Ананиева.

През тази образователна година се чака броят на първокласниците в Бургас да надвиши 2000, което съставлява самобитен връх за града, само че и което изиска разкриването на спомагателни паралелки.

„ Още по време на електронния банкет видяхме, че оповестените свободни места няма да бъдат задоволителни, по тази причина открихме 6 нови паралелки. Някои са разпределени в централната градска част, други са в ж.к. „ Меден рудник “, т.е. в регионите, в които имаме по-голям напор от възпитаници. Все още има родители, които се завръщат от чужбина или идват от други градове на страната, търсят опция да запишат децата си, тъй че продължаваме да ги насочваме към учебните заведения на Бургас. Радвам се, че градът е привлекателно място за младежи с дребни деца. Гарантирам, че всички образователни заведения са отлични и като атмосфера, и като подготовка, а това се потвърждава от всички триумфи на нашите деца. Те се показват по един решителен метод на всички вероятни олимпиади, надпревари и други. Това приказва за положителната работа на педагогическите екипи. На всички в системата искам сполучлива образователна година, а на учениците - да са по-дълго време в класните стаи, с цел да могат да поддържат връзка със своите учители и другари. Желая им да бъдат упорити, да реализират своите цели и да не не помнят, че науката е това, което би трябвало да води всички ни напред “, сподели още зам.-кметът.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР