Бургас. Темата за пътната безопасност и отговорността на всеки един

...
Бургас. Темата за пътната безопасност и отговорността на всеки един
Коментари Харесай

Темата за пътната безопасност бе дискутирана с възпитаниците на Професионалната гимназия по туризъм в Бургас

Бургас. Темата за пътната сигурност и отговорността на всеки един от участниците в пътния трафик бе дискутирана за следващ път с възпитаниците на Професионалната гимназия по туризъм „ Проф. доктор Асен Златаров “. Това оповестиха от ОДМВР - Бургас . По покана на ръководителят на учебния клуб по сигурност на придвижването – Ива Миткова, в учебното заведение гостуваха: комисар Неделчо Рачев – Началник отдел „ Охранителна полиция и КАТ ” – ОДМВР – Бургас и пресаташето на полицейската конструкция Цветелина Рандева.

Високите скорости, непозволеното дрифтиране, степента на толеранс на видеокамерите за скорост, както и точността на дрегерите за опиати и алкохол, бяха единствено дребна част от въпросите, разисквани със сборна група възпитаници от 8-ми до 11-ти клас на Професионалната гимназия, членуващи в клуба по сигурност на придвижването. В забавен разговор, кондензиран с голям брой образци, подрастващите осъзнаха заплахата от надценяването на личните благоприятни условия, както и мощността на автомобила и идващите от това опасности. Като сполучлив образец бе посочена повода за злополуката от вчерашния ден, затворила за часове пътя сред Приморско и Китен, а точно – рискова маневра, осъществена от 35 годишен бургазлия, довела до парализиране на пътния трафик по Южното Черноморие и двама потърпевши.

Учениците задаваха въпроси, свързани с настоящия пътен трафик, като се вълнуваха освен от глобите, само че и от дейната предварителна защита, с която са ангажирани и държавните органи. Комисар Неделчо Рачев заостри вниманието на подрастващите във връзка с пътните опасности, подбудени от дословното разбиране на кино-хитове, третиращи тематиката с високите скорости и мощните коли. Комисар Рачев акцентира на наказателната отговорност, носена от водачите на пътни транспортни средства при положение на тежки произшествия с причиняването на гибел, смегчаващите и утежняващи виновността условия, както и промените във връзка с глобите по отношение на пияните и дрогирани водачи.

Двамата лектори се стопираха на най-драстичните нарушавания на пътя, измежду които високата скорост, неспазване на пътната маркировка и рисковото шофиране. Особен интерес провокира въпроса по отношение на броя произшествия, допускани от водачи от мъжки и женски пол - изтъкнато бе, че водачите се разделят на дисциплинирани и недисциплинирани, като и измежду двата пола съществуват умели водачи и такива, които в никакъв случай не получават умения зад кормилото.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР