Бургас. След успешното Европейско първенство по корабен моделизъм, Културен център

...
Бургас. След успешното Европейско първенство по корабен моделизъм, Културен център
Коментари Харесай

Бургас: Емблематично возило на Джеймс Бонд ще бъде представено на изложението за автомоделизъм „DiecastCarsBG“

Бургас. След сполучливото Европейско състезание по корабен моделизъм, Културен център „ Морско казино “ се трансформира в самобитен автопарк за близо 2000 умалени автомобила. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . Впечатляващите возила ще са в мащаби 1:64, 1:43; 1:24; 1:50; 1:18, 1:12. Редки и доста скъпи модели ще бъдат подредени в зала „ Георги Баев “, а измежду експонатите са Aston Martin DB5 – автомобилът на Джеймс Бонд, полицейски „ Мерцедес Понтон “ от 1953, Autoart - „ Mercedes 600 “ oт 1966, ще има още и модели на „ CMC “, „ Minichamps “, „ Kyosho “, „ Otto models “, „ GT Spirit “, модели на „ Ferrari “, „ Porsche “, „ Lamborghini “. В ревюто са включени и модели на „ Лада “, „ Москвич “, „ Волга “, „ Зил “, „ Газ “ и даже строителна техника.
Интересни модели на мотоциклети и таксита също ще намерят място в „ автопарка “. На експото за първи път ще бъде показан смален модел на спортната кола на първата жена рали първенец. Макетът е направен в Украйна.
Експонатите, които са разнообразни по тип и дизайн – от ретро до съвременни и тунинг модели, са благосъстоятелност на близо 100 колекционери. Много от тях са с съвършена детайлизация и се приближават оптимално до оригинала.
Експозицията, която включва 2000 модела, ще може да се види единствено на 14 септември от 10.00 до 19.00 часа при вход свободен. Изложението е част от 12-ата поредна колекция на DiecastCarsBG конгрес за автомоделизъм, която се организира за първи път в Бургас. Събитието се провежда с поддръжката на Община Бургас.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР