Бургас се утвърждава като предпочитана дестинация сред филмовите продуценти в

...
Бургас се утвърждава като предпочитана дестинация сред филмовите продуценти в
Коментари Харесай

Продуцентите на три нови игрални филма проявяват интерес да снимат в Бургас

Бургас се утвърждава като желана дестинация измежду филмовите продуценти в страната, където те да осъществят своите планове.

Екипите, които работят по основаването на три нови кино лентата, са избрали разнообразни местоположения в морския град, където да бъдат снимани част от сцените в продукциите. За реализирането на плановете те аплайват за съфинансиране посредством Фонд „ Култура “ на Община Бургас.

Днес представители на филмовите продукции показаха своите планове пред комисията по оценка на общинския фонд.

Първият от тях е озаглавен „ Парчета живот “ и бе показан от журналиста Севда Шишманова, която е сценарист и режисьор на игралната продукция. Филмът е отдаден на атентата на Летище „ Сарафово “ и ни връща към последните 24 часа от живота на всички починали – на петимата израелци, българския водач и атентатора.

Снимките ще се съвсем напълно на територията на Бургас. В тях ще вземат участие и артисти от бургаския спектакъл.

„ Обикаляйки вашия град си дадох сметка, че в действителност това, което по някакъв метод ще бъде натурален контрапункт на тази покруса, е доста мощното чувство за качество на живот, за силата на живота, която Бургас носи, “, сподели Севда Шишманова.

Вторият игрален филм, който ще бъде сниман в Бургас, е със заглавие „ Това, което остава “. Част от неговия екип е артистът Александър Алексиев, който е един от продуцентите на кино лентата, а режисьор е Димитрис Георгиев. Това е късометражна продукция от 24 минути, която повдига въпросите за корупцията и войната по пътищата.

„ Бургас е неповторим с това, че в него откриваме доста местоположения, които не съществуват в другите градове. Пример за това е бул. „ Демокрация “, улица „ Св. св. Кирил и Методий “, както и други места, които дават доста добра вероятност за снимане “, сподели Александър Алексиев. Той подсказа, че в фотосите ще взе участие международна звезда, която желае да разпространява родния си град.

Третият игрален филм, който кандидатства за съфинансиране по фонд „ Култура “ на Община Бургас, е „ Острижи ме, в случай че можеш “ – мюзикъл в жанр „ Коса “. Негов продуцент е Петър Марчев.

Трите препоръчани кино лентата ще бъдат прегледани от комисията по оценка към Фонд „ Култура “ на Община Бургас, която ще реши дали да се обезпечи съфинансиране. На срещата с филмовите екипи участваха зам.-кметът по просвета, туризъм и спорт Диана Саватева, ръководителят на Общинския съвет проф. Севдалина Турманова, ръководителят на Постоянната комисия по просвета към Общинския съвет Веселин Пренеров и други.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР