Бургас се готви за въвеждане на грипна ваканция с превантивна

...
Бургас се готви за въвеждане на грипна ваканция с превантивна
Коментари Харесай

Бургас се готви за превантивна грипна ваканция

Бургас се готви за въвеждане на грипна почивка с превантивна цел. Обикновено учебните заведения затварят при постигане на несъмнено количество заболели деца, само че кметът Димитър Николов смята, че не трябва да се чака. В момента броят на заболелите в Бургас доближава сериозното равнище.

" Предложих на епидемиологичния щаб оповестяването на грипна почивка от понеделник до петък (27.01- 31.01.). Това е метод превантивно да изпреварим разпространяването на грипа. Тази година данните сочат, че грипният вирус обгръща най-вече децата сред 0 и 14-годишна възраст, спрямо 2019-та, когато болестта засегна най-много възрастните хора над 65 години. Разпоредих и закупуване на антивирусни и противогрипни медикаменти за всички обществени заведения, за които се грижим. Изричните ограничения ще бъдат оповестени на следващия ден след съвещанието на епидемиологичния щаб ", написа Николов днес в обществените мрежи.

През януари 2016 година се разигра огромен виртуален екшън с Николов и бургаската почивка. Падна сняг, пътищата бяха заледени и голям брой възпитаници нападнаха кмета с молба занятията да бъдат прекъснати. Николов не разреши дървена почивка, само че пък получи прозвището Чичо Кмет. Днес той разгласи, че още веднъж получил прочувствени молби, само че посъветва децата де не вървят по купони, а да ограничат контактите.

Снощи главният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев съобщи, че се следва оповестяване на национална грипна зараза. Дата той не заяви, само че посочи, че чака пикът на заболеваемостта да е при започване на февруари. Монтана, Дупница, Сапарева баня, Сопот, Карлово, Куклен, Карнобат и Сунгурларе са общините, в които е оповестена зараза.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР