Бургас. . Проектът на новата библиотека в Бургас ще бъде

...
Бургас. . Проектът на новата библиотека в Бургас ще бъде
Коментари Харесай

Проектът на новата библиотека в Бургас ще бъде представен на страните членки от Европейския съюз като изключително успешен

Бургас. . Проектът на новата библиотека в Бургас ще бъде показан в страните членки на Европейския съюз като извънредно сполучлив. Това стана ясно по време на визитата на зам.-министъра на районното развиване и благоустройството и Ръководител на Управляващия орган на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ Нина Стоименова в бургаската библиотека, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . На събитието участваха и кметът на града Димитър Николов, и регионалният шеф на Бургас проф. Мария Нейкова.

„ Интерактивната библиотеката бе един от плановете, които разплатих и подписах при встъпването ми в служба като зам.-министър. Това е първият обект, който навестявам и в качеството си на началник на ръководещия орган на ОП„ Региони в напредък “ – 2014 – 2020. Позволих си да дойда в Бургас, тъй като концепцията за нещо ново, която въвлича локалната администрация да зададе звук, с който да притегли и знанието, и модерното, и изкуството на едно място, да го показа по подобен метод на обществото, въвличайки го в обществена, икономическа и подрастваща среда, е едно от най-важните неща за мен. Благодарение на всички тези, които радеят за България, ние стигнахме дотук и имаме един извънредно съвременен обект в лицето на тази библиотека. Преди месец от Европейската капиталова банка ме помолиха да дам изявление, с цел да могат всички в Европа да видят по какъв начин се прави в България извънредно сполучлив план, в който се комбинират безплатна финансова помощ и финансов механизъм. Библиотеката е план, който за първи път сподели, че България е подготвена да работи сполучливо с финансови принадлежности “, уточни зам.-министър Нина Стоименова.

По думите ѝ филмът за библиотеката ще бъде публикуван измежду всички страни членки от Европейския съюз като една от най-хубавите практики за финансиране на план - както с финансов кредитен запас, по този начин и с безплатна финансова помощ.

Кметът Димитър Николов уточни, че планът е резултат от обединяването на трите институции – Министерството на районното развиване и благоустройството, Областна администрация и Община Бургас. „ За късото си битие в новата районна библиотека всекидневно се случват доста събития – освен свързани с културата, духовността, а и с публичния живот на Бургас. Това е комплимент към бургазлии и поклон към културата. Когато средствата отиват за нещо хубаво, жителите усещат удовлетвореността “, добави кметът.

Областният шеф проф. Мария Нейкова съобщи, че, когато има разумност и положително взаимоотношение сред институциите, една рушаща се постройка може да трансформира в прелестен храм на духовността.

Мария ПОПЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР