Бургас. Председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и

...
Бургас. Председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и
Коментари Харесай

Председателят на Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта Иван Ченчев се запозна с проблемите на спорта в Бургас

Бургас. Председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в 46-то Народно заседание и депутат от парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Иван Ченчев посети Бургас, с цел да се запознае с проблемите на спорта в града. Това оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия .

Ченчев инспектира градежа на новата спортна зала " Арена Бургас " като сигнализира, че няма обезпечено финансиране за втория стадий от градежа, а за следващата година е оповестено осъществяване на европейско състезание по волейбол в нея.
" Ще предизвиквам срещи за решаването на този проблем, тъй като този хубав град заслужава такава зала ", съобщи социалистът.
Ръководството на волейболния " Нефтохимик 2010 " обърна внимание на Иван Ченчев, че волейболните тимове не са получили стотинка държавно финансиране за идното им присъединяване в европейски шампионати. От своя страна Ченчев даде обещание, че ще упорства за обезпечаване на средства.

" Не би трябвало да съставлява компликация една сума от 100 000 лева - по 25 000 лева на клуб, да бъде дадена на нашите волейболни тимове за присъединяване им в Европа ", уточни националният представител от левицата.

Той посети още зала " Младост ", плувните басейни " Флора ", " Парк Арена " и подготвителната база на ДФК " Звездичка ". Клубовете по художествена гимнастика сигнализираха за неприятни условия за трениране в зала " Младост ", а от ДФК " Звездичка " имат потребност от подпомагане с реализирането на собствен план за стадион в кв. " Меден Рудник ". Ченчев даде обещание, че ще спомага с каквото може за решаването на проблемите на спортните клубове.
Той дефинира като светотатство по отношение на спорта фактът, че Спортното учебно заведение в Бургас няма лична постройка и сега се обитава в постройка, която изобщо не е пригодена за това.

Иван Ченчев даде обещание да продължи със срещите на терен и да помогне на всеки един спорт, стига да получи нужната поддръжка за това. Следващата седмица ръководителят на парламентарната комисия се чака да посети Русе.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР