Бургас. Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пристигна в областта Бургас,

...
Бургас. Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пристигна в областта Бургас,
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ, ДПС: Следваме заветите на Левски

Бургас. Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ дойде в региона Бургас, с цел да даде мощната си поддръжка за листата на област Бургас. Това оповестиха от пресцентъра на Движение за права и свободи . На митингите проведени през целия ден в общини в региона, участваха Йордан Цонев, зам.-председател на Движение за права и свободи, Илхан Кючюк – президент на партия АЛДЕ и Атидже Вели-евродепутат. Водач на листата е Севим Али, следван от Ешереф Ешереф и Фатме Рамадан.

В своето изявление Карадайъ добави изявлението на Йордан Цонев и продължи „ Много хора се кичат с Апостола на свободата като афиш и знаме го развяват. Дори от време на време се сещат и да цитират заветите на Левски. Малко сме българските жители, които се борим с цел да се осъществят заветите на Левски. За страдание в реализацията на заветите оставаме сами, когато се борим тъждество в нашата Родина и Конституцията да се извършва, “ акцентира Карадайъ. „ Нашата Конституцията, която подсигурява използването и проучването на майчините език. Заради възбраната на турския език се не разрешават всички други езици. Днес, в България има възбрана за прилагане на други езици с изключение на българския език по време на предизборна акция. Няма санкция наложена, на който и да е за потребление на различен език с изключение на турския “, уточни Карадайъ.

Лидерът на Движението напомни че „ Движение за права и свободи прави политика с обич, с хрумвания, с полезности, с ясни стратегия за ускорено икономическо развиване, с ясни цели, които предходната година станаха цели и на Европейски Съюз и в този момент България ще ги извършва като част от Европейски Съюз. “

Пред събралите се симпатизанти на Движение за права и свободи в Руен зам.-председателят на Движение за права и свободи цитира завета на Левски за чиста и свята република, в която всички етноси ще живеем като равни. “Целта ни Българско е приятелство с всекиго, без да гледаме на религия и на националност. Подаваме ръка всекиму, който желае живот и независимост човешка. ” „ Ние всички дружно сме призовани да изпълним на дело този завет “, заключи Цонев.

Евродепутатът и президент на партията АЛДЕ Илхан Кючюк бе прочувствен в своето изявление и съобщи „ Успеха на Илхан не е вероятен без Движение за права и свободи, само че той не е вероятен и без напъните на генерации депесари. Онези, които стояха на барикадите и желаеха права и свободи за всички български жители. От борбата на доктор Ахмед Доган и неговите съидейници за пълноправие, през борбата за по-добър живот на българските жители, която е и борба на Мустафа Карадайъ и за борбата за по-модерна България от поколението, което съставлявам и аз. Така ние служим на България “, сподели президентът на европейските либерали.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР