Бургас. Посолството на Република България в Пекин съвместно с Община

...
Бургас. Посолството на Република България в Пекин съвместно с Община
Коментари Харесай

Бургас: Посолството на Република България в Пекин и Общината обявяват конкурс за детска рисунка

Бургас. Посолството на Република България в Пекин взаимно с Община Бургас и локалното държавно управление на град Янтай (Yantai), Китай, афишира конкурс за детска рисунка на тематика „ Мечти за Европа и Китай “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . Проектът се осъществя обичайно всяка година от 2011г. насам от Китайската национална република в съдействие с Европейски страни, като краен артикул на състезанието е взаимната галерия на деца от двата континента, представяща визията и фантазиите им за бъдещето на техните страни.
В тазгодишното издание на влиятелния конкурс покана за присъединяване получи България в лицето на град Бургас, който е побратимен на китайския град Янтай от 2004 година. Целта на състезанието е да предизвика и насърчи интереса на българските деца към богатата Китайска просвета, като им даде опция за интернационална изява посредством присъединяване в атрактивната галерия. Задачата на бургаските деца ще бъде да нарисуват по какъв начин си показват Китай или град Янтай, до момента в който китайските деца от своя страна ще рисуват България и град Бургас. В състезанието са поканени да вземат участие деца от всички възрастови групи, с безграничен брой рисунки, като няма ограничавания и в техниката (може да се употребява молив, пастел, акварел, темпера, туш, колаж и други). Всеки участник ще получи подарък и уверение за присъединяване от Община Бургас.
Община Бургас ще приема творбите в период до 21.05.2018г. (включително), след което всички рисунки ще бъдат изпратени по електронен път до Китай за обработка и слагане в общо пано за присъединяване в изложбата. Официалното разкриване на изложбата ще бъде през месец юли в град Янтай, като уредниците възнамеряват присъединяване й и в културни мероприятия на други китайски градове, с което се цели популяризирането на България и в частност град Бургас и гения на бургаските деца.
Произведенията се изпращат в плик, с посочени три имена, възраст, организация (детска градина/учебно заведение/школа/друго) и телефон за контакти на участника, на адрес: Община Бургас, ул. „ Александровска “ 26, за госпожа Йорданка Ананиева, Конкурс „ Мечти за Европа и Китай “.
Допълнителна информация можете да бъде получена на: тел. 056/ 907 427, 0883 569 566 – отдел „ Култура “ или на е-поща: [email protected].
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР