Община Бургас разшири КТК Ченгене скеле“ с нова зона за

...
Община Бургас разшири КТК Ченгене скеле“ с нова зона за
Коментари Харесай

Една гола поляна се превърна в най-красивата туристическа атракция край Бургас

Община Бургас разшири КТК „ Ченгене скеле “ с нова зона за детски игри и отдих

Културно-туристически комплекс „ Ченгене скеле “ се разшири с атрактивна зона за детски игри и отдих, отдадена на морската флора и фауна, както и на рибарския поминък. За задачата Община Бургас приготви план, с който за част от дейностите обезпечи външно финансиране от Програмата за морско дело и риболовство 2014-2020 година Тя вложи също по този начин и свои средства.

Преди това място беше гола поляна. Сега там има алейна мрежа, енергийно дейно осветяване, автоматизирана поливна система, паркова мебел, озеленяване, забавни детски уреди за игра, обезпечена налична среда, видеонаблюдение. За осъществяването на плана са употребявани съвсем напълно екологични материали.

„ За място избрахме поляната отгоре на КТК „ Ченгене скеле “, наоколо до новата горичка от кедри. С разширението направихме още по-интересен този известен туристически обект и артикул на Бургас. Елате, вижте и се убедете сами! “, сподели кметът Димитър Николов.

Новата зона включва:

* Атракцион с разнородни уреди за игра и интензивно придвижване – за деца от разнообразни възрастови групи;

* Сензорна зона;

* Зона за рекреация с места за сядане, зона за пикник;

* Зона със занимателни и осведомителни панели, отдадени на знанията за биоразнообразието в Черно море и създаване на екологичната просвета и природозащитното държание у младите хора;

* Зона за озеленяване.

Община Бургас ще продължи да търси способи да съчетава своите географски, естествени и културни капацитети с вложения в привлекателна инфраструктура.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР