В деня след като лявата управляваща партия в Мексико Морена

...
В деня след като лявата управляваща партия в Мексико Морена
Коментари Харесай

Елитът в Мексико се бори да проумее убедителната изборна победа на левицата

В деня откакто лявата ръководеща партия в Мексико Морена завоюва безапелационна победа на президентски, конгресни и щатски избори, един изпълнителен шеф остана в леглото цялостен следобяд и яде сладолед, с цел да се опита да се оправи.

Богата жена в Мексико Сити сподели на другари, че е време да се „ реалокира в къщата в Хюстън “, до момента в който различен бизнес водач сподели, че неговите чатове в WhatsApp са белязани от въодушевление на „ групово самоубийство “.

>

Победата на новоизбрания президент Клаудия Шейнбаум и Морена предходната неделя не беше изненада, само че мащабът на техния успех беше. Шейнбаум изпревари 31 точки пред най-близкия си противник, дясноцентристкия бизнесмен Xóchitl Gálvez, и Морена в този момент е подготвена да прокара радикални промени в конституцията, откакто доста усили болшинството си в Конгреса.

Екзитполовете демонстрират, че Шейнбаум печели повече гласове от Gálvez по пол, възрастови групи и във всеки щат с изключение на един. Но притежателите на компании и работодателите избира...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР