Бургас. Подбрани снимки от VIII Международен фотосалон Пловдив 2021 ще

...
Бургас. Подбрани снимки от VIII Международен фотосалон Пловдив 2021 ще
Коментари Харесай

Подбрани снимки от VIII Международен фотосалон Пловдив 2021 ще бъдат представени в Експоцентър „Флора“ в Бургас от 7 февруари

Бургас. Подбрани фотоси от VIII Международен фотосалон Пловдив 2021 ще бъдат показани в Експоцентър „ Флора “. Това оповестиха от Община Бургас . Експозицията ще бъде отворена за гости от 07 февруари до 06 март при свободен вход.

Изложбата съдържа както произведения на наградените участници в състезанието, по този начин и фотографии, останали в селекцията на създатели от Бургас – Светлин Йосифов - AFIAP, Димитрина Андреева - EFIAP, Мирослав Момински - EFIAP/b и Женя Маджарова-Петрова.

Международният фотосалон Пловдив се организира за осма поредна година и още веднъж бе под патронажа на FIAP, HPS и НСФА. Въпреки всички компликации и тествания по отношение на ситуацията с КОВИД, уредниците съумяха да привлекат вниманието на 353 създатели с общо 4851 фотографии от 46 страни във всички 6 раздела.

За финалната селекция бяха оценени 1177 фотографии на 263 участници от 42 страни. Петчленно жури от двама чужденци и трима българи прегледа и оцени всички фотографии в интервала от 3 до 5 юни 2021. Председател на журито беше Микеле Мачинай, EFIAP/s, AFI от Италия, а втория чужденец бе Спирос Ятрополус, EFIAP/p, ESFIAP от Гърция. Българските членове бяха Tеодора Димитрова, AFIAP, Пламен Петков, EFIAP и Явор Мичев, AFIAP.

Най-добрите фотографии завоюваха 183 самостоятелни награди, 11 награди за създатели и 2 за фотогрупи и клубове. Този богат награден фонд, отличи най-високо творбите на общо 114 създатели от 33 страни.

Официалният знак на FIAP - ярко синя FIAP значка завоюва фотографът Саураб Сирохия, GMPSA/P, EFIAP/P, GPU CR5, VIP5, GAIUP, SEPSS от Индия. Той е част от групата India International Group. Плакетът на Фотографското общество на Гърция (HPS) за най-добре представилия се създател завоюва Владимир Карамазов. Той е и най-добре представилият се български създател.

Плакетът за най-добре показал се задграничен създател (от организатора) завоюва Лоренцо Ди Кандия, EFIAP/g, EPSA, AFI, GPU CR3 ZEUS от Италия. В състезанието взеха присъединяване фотографи на 3 български и 9 задгранични фотографски групи и клубове от Франция, Гърция, Северна Македония, Турция, Русия, Иран, Индия и 2 от Китай.

Общо 32 родни фотографи завоюваха 53 награди. 16 от тези награди са медали - 10 златни, 3 сребърни и 3 бронзови.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР