Бургас. По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Бургас бе наложено

...
Бургас. По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Бургас бе наложено
Коментари Харесай

Окръжен съд - Бургас наложи наказание от пет години „лишаване от свобода“ спрямо молдовски гражданин, подсъдим за грабеж от заложна къща

Бургас. По импортиран обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Бургас бе наложено наказване от пет години отнемане от независимост по отношение на молдовския жител Д.Я. Това оповестиха от Окръжна прокуратура - Бургас . Той е обвиняем за това, че незаконно е лишил златни украшения на обща стойност 46 835 лв., употребявайки мощ. Грабежът е осъществен 27.07.2019 година в гр. Бургас. То е дипломиран по чл.199, ал.1, т.1, вр. чл.198, ал.1, вр. чл.20, ал.2 от Наказателен кодекс, защото е осъществен в съучастничество от две лица.

По време на следствието е открито, че подсъдимият и негов съизвършител, също молдовски жител, се показали за клиенти на заложна къща. Влезли в комерсиалния обект и почнали да оглеждат златни пръстен. В един миг единият от мъжете хванал продавачката и я притиснал към земята. Запушил устата й с ръка, след което завързал ръцете и краката й с кабелни връзки. Двамата мъже лишили общо 202 бр. разнообразни златни украшения.

Установено е също по този начин, че незабавно след осъществяване на закононарушението двете лица са напуснали България. Спрямо двамата е издадена молба за екстрадиция. Обявени са за търсене от Интерпол. Подсъдимият е арестуван на 21.01.2021 година в гр. Москва, след което е предаден на българските управляващи.

Присъдата на Окръжен съд-Бургас, която е постановена по реда на съкратеното произвеждане, може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в града.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР