Бургас. От днес Етнографският музей на град Бургас ще посреща

...
Бургас. От днес Етнографският музей на град Бургас ще посреща
Коментари Харесай

Етнографският музей в Бургас ще посреща своите посетители на нов адрес

Бургас. От през днешния ден Етнографският музей на град Бургас ще посреща своите гости на нов адрес. Това оповестиха от музея, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Бургас . Това се постанова заради планувани консервационно-реставрациони действия на непрекъснатата постройка на Етнографската експозиция на Регионален исторически музей (РИМ) - Бургас.

" Новият дом на музея е извънредно красива остаряла постройка, издигната през 1910 година по план на известния италиански проектант Рикардо Тоскани. В нея е живял един от кметовете на град Бургас от интервала след Освобождението – Никола Александров. Къщата е благосъстоятелност на „ Гранд Хотел и СПА Приморец “ и е предоставена за краткотрайно, и изцяло безплатно прилагане на Етнографския музей ", разясняват от културната институция.

Освен като място за показване на експозицията на музея, в постройката ще се пазят и всички материали от фондохранилището на Етнографския музей.

Регионален исторически музей изрича своята голяма и откровена признателност за протегнатата ръка и оказаната изцяло безплатна помощ, изключително в това тежко за всички време на пандемия и икономическа рецесия.

Етнографският музей чака своите гости на адрес:
гр. Бургас, ул.. „ Княз Александър Батенберг “ 12-14

Работното време за месец май е от вторник до събота от 09.00 до 17.00 часа и в неделя - от 09.00 до 14.00 часа
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР