Бургас. От 19.00 часа в залата на Бургаската опера, за

...
Бургас. От 19.00 часа в залата на Бургаската опера, за
Коментари Харесай

Концерт под надслов „Mozart Forever” предстои в Държавна опера - Бургас

Бургас. От 19.00 часа в залата на Бургаската опера, за феновете на класическата музика бургаската културна институция е подготвила изтънчен концерт под надпис „ Mozart Forever ”, в който ще прозвучат арии, дуети и терцети от оперното творчество на великия виенски класик Волфганг Амадеус Моцарт. Това оповестиха от културната институция, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Бургас .

" Интересен факт, обвързван с концертната стратегия, е, че изтъкнатите оперни певици Йоана Железчева, сопран, и Даниела Дякова, мецосопран, ще изпълнят за първи път музика от Моцарт в Бургас, дружно с баса Делян Славов, който има забалежителен опит в Моцартовата стратегия на бургаска сцена. Програмата на концерта включва известни солови партии и ансмабли от оперите “Сватбата на Фигаро “, „ Дон Жуан “ и „ Така вършат всички дами “, всяка от които е желаната в репертоарната политика на оперните театри по света. Произведенията на В. А. Моцарт са еманация на посланията на Виенската класическа школа, носеща присъщите черти на европейски жанр, аристократично отношение към света и изтънчен музикален изказ ", разясняват от Операта.

На рояла в концерта “Mozart Forever ” ще бъдат пианистките Дария Кръстева и Нина Райхел, които неотдавна бяха дружно на сцената на концерта “Песните на Европа “, отдаден на Деня на Европа – 9-и май, който се организира в залата на Бургаската опера.

" Дария Кръстева ще се показа и солистично – с I и III елементи от Моцартовата Соната в до минор. Музиката на Моцарт е присъща с лекост, изящна музикална линия, само че и с бездънен метафизичен подтекст и послания. Концертът „ Mozart Forever ” ще бъде същинско предизвикателство за сетивата и мозъка както за ценителите на класическата музика, по този начин и за по-широката публика, която има усет към красивите музикални форми и изисканото им театрално показване ", показват от Държавна опера - Бургас.

Повече информация за концерта -
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР