Бургас. Общинският съвет одобри предложението за това кметът на Общината

...
Бургас. Общинският съвет одобри предложението за това кметът на Общината
Коментари Харесай

Общинският съвет в Бургас одобри идеята за изграждане на нов корпус на ОУ „Христо Ботев“ в кв. „Сарафово“

Бургас. Общинският съвет утвърди предлагането за това кметът на Общината да насочи документално искане до Министерството на образованието и науката за обезпечаване на средства от държавния бюджет за осъществяване на план „ Пристройка – нов учебен корпус и отчасти преустрояване на учебна постройка към ОУ " Христо Ботев ", съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . Средствата, които ще бъдат нужни за построяването на новия корпус, са в размер на 3 245 500 лв.. Основната причина за нуждата от спомагателната пристройка е обвързвана с наклонността за увеличение броя на учениците в образователното заведение, която се следи от 2018 година

„ Анализът сподели гладко повишаване на броя на учениците в учебното заведение с всяка минала образователна година. През образователната 2018/2019 година в учебното заведение са се обучавали на две смени 211 възпитаници, през 2019/2020 година техният брой се е нараснал на 218, а през 2020/2021 година учениците са били 230. На базата на направения разбор се откри, че съществува нужда от разширение на сградния фонд на учебното заведение и обезпечаване на спомагателни класни стаи. За нуждата от нова образователна база, постъпиха и сигнали от родители “, се показва във входираната докладна бележка.

Във функционално отношение новият корпус ще се състои от:
1. На първия етаж на пристройката са плануват следните пространства:
- зона „ Хранене “ - трапезария за хранене; преддверие с умивалня, разливочна, подготвителна и независим вход за подготвена храна;
- зона „ Спорт “- физкултурен салон ; съблекалня за дами, в това число хигиеничен възел и баня; съблекалня за мъже, в това число хигиеничен възел и баня; преддверие, свързващо съблекалните към постройката и към физкултурния салон; стая за спортни уреди / склад инвентар /, учителска стая към физкултурния салон;
- механически помещения;
2. На втория етаж на пристройката са планувани следните пространства: три класни стаи; кабинет за психолог; заседателна зала за учителския състав със хигиеничен възел; помещение за списък.
3. На третия етаж на пристройката са решени следните пространства: две класни стаи; компютърен кабинет ; библиотека; санитарно-хигиенен блок.
За достъп по всички равнища се планува създаване на нова стълбищна клетка с асансьор, отговарящи на условията за налична среда.

„ Училището има голяма потребност от тази пристройка и е належащо тя да бъде осъществена, колкото може по-скоро. Искам да подчертая, че Община Бургас е единствената, която строи учебна инфраструктура със лични средства. Ние имаме подготвени планове, които могат да бъдат подкрепени, и строителството може да стартира незабавно “, съобщи зам.-кметът Йорданка Ананиева по време на разискванията.

Предложението беше признато единомислещо с 46 „ за “.

Мария ПОПЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР