Бургас. Общински съвет – Бургас прие мерки в подкрепа на

...
Бургас. Общински съвет – Бургас прие мерки в подкрепа на
Коментари Харесай

Общински съвет – Бургас прие мерки в подкрепа на гражданите и бизнеса заради кризата с COVID – 19

Бургас. Общински съвет – Бургас одобри ограничения в поддръжка на жителите и бизнеса поради рецесията с Коронавирус – 19, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . След многолюден спор локалният парламент реши ограниченията да важат до два месеца след анулация на изключителната епидемиологична конюнктура.

Намалява се с 50% заплащането на такса за пазари, борси, тротоари, площади, улични платна, панаири и с друго предопределение по Раздел I, Приложение 3 и цена на услугите за събиране, превозване и депониране на битови боклуци от преместваеми обекти по Приложение № 8 лица, в интерес на които е издадено позволение за слагане на обекти по чл.56 от Закон за устройство на територията, както и притежателите на обекти по отменен член 120, алинея 4 от ППЗТСУ (Приложение № 7 от Наредбата за администриране на локални такси и цени на услуги на територията на община Бургас).

Намалението важи и за наемните цени на търговци и сдружения с нестопанска цел, осъществяващи активност в социална изгода - наематели на обекти, благосъстоятелност на Община Бургас и общинските еднолични търговски сдружения за времето.

Отново до два месеца измежду края на изключителната конюнктура ще бъдат понижени с 50% и цените за наемане на обектите общинска благосъстоятелност, в които се организират културни, спортни и други събития, както и занятия от танцовото, креативното и музикалното изкуство.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР