Бургас. Необходими са около 1-1.2 милиона лева за оградното съоръжение

...
Бургас. Необходими са около 1-1.2 милиона лева за оградното съоръжение
Коментари Харесай

Проф. Мария Нейкова, областен управител на Бургас: Необходими са около 1.2 милиона лева за оградното съоръжение по границата, за да се справим с мигрантския поток

Бургас. Необходими са към 1-1.2 милиона лв. за оградното оборудване по границата. Това сподели по време на брифинг проф. Мария Нейкова, регионален шеф на Бургас, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . Днес, по нейна самодейност, се организира работна среща, чиято цел бе да се обсъдят и набележат съответни ограничения и оферти за справяне с мигрантската рецесия по границата, които след това ще бъдат импортирани за разглеждане и утвърждение в Министерството на вътрешните работи.

„ Като за начало е повече от належащо да получим актуализиране на бюджета и обезпечаване на сума за поддържане на оградното оборудване. Тя би трябвало да бъде предоставена в ръководство на регионалния шеф, който дава отговор за поддържането му. Такава към този момент е била поискана при започване на годината от някогашния регионален шеф, само че не е била обезпечена. Поради тази причина, цялото ограждение сега е с обрасла растителност, шубраци и дървета. Необходимите средства евентуално ще бъдат двойно повече, тъй като поддръжката към този момент изисква още действия “, съобщи проф. Нейкова.

Общата дължина на границата с Турция е 216 км, от които съвсем 130 км са в ръководство на регионалния шеф на Бургас, който поема грижата за стопанисването му.

Проф. Нейкова уточни, че оборудването досега не е било компрометирано, само че поради високата растителност, това е евентуално да се случи в най-скоро време.

По време на срещата в Областна администрация участваха и кметът на Община Малко Търново Илиян Янчев, както и шефовете на „ Гранична полиция “ в Бургас и Елхово.

Мария ПОПЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР