Бургас. Над 30% от учителите в областта са имунизирани. Това

...
Бургас. Над 30% от учителите в областта са имунизирани. Това
Коментари Харесай

Д-р Георги Паздеров, РЗИ – Бургас: Над 30% от учителите в областта са имунизирани

Бургас. Над 30% от учителите в региона са ваксинирани. Това сподели по време на брифинг доктор Георги Паздеров, шеф на Регионалната здравна ревизия в Бургас, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . Д-р Паздеров уточни, че общият брой на случаите от началото на пандемията в региона е 32 000, а дейните сега са 5900. В болница са настанени 215 души, а броят на умрелите е 1176. Нивото на заболеваемост все още е 319 случая на 100 000 души население. Броят на имунизираните все още е 145 000, а със приключен цикъл на имунизация са – 18.2%.

„ Данните са идентични с тези в страната. За региона от 215 души в болница имаме четирима имунизирани и двама със недовършен цикъл на имунизация. Това значи, че 2-3% от имунизираните са в болница, като 1/3 от тях са с недовършен цикъл на имунизация. От 1176 умряли има 3-ма ваксинирани. В интензивни отделения към днешна дата няма имунизирани, а общо през тях са минали 0,7-0,8% от имунизираните. Общият брой на умрелите измежду имунизираните са под 0.3% “, уточни шефът на РЗИ – Бургас.

Според доктор Паздеров имунизацията е изборът на цивилизования свят и е единственият метод да си върнем естествения метод на живот.

„ Учудващо е, че при тези безапелационни числа има толкоз дребен интерес към имунизациите. За никого не е загадка, че страните в Европа са със междинна имунизация сред 75 и 90%. Това, което те реализират, е, че смъртността при тях е незначителна. Това, което реализираме ние, е, че продължаваме да преекспонираме тематиката с правото на избор. Естествено, това е свещено право, само че постоянно, на всички места в природата, всеки избор има последици. Правото на избор е свещено, само че такова е и правото на здраве. В множеството европейски съдилища на последна инстанция са приключени делата във връзка с това дали правото на избор е над правото на здраве - не, не е и е потвърдено по безапелационен метод. Правото на избор на всеки да се имунизира също е свещено – не го отхвърлям, да не се окаже обаче, че сега залагаме неблагополучие за идващия летен сезон. Нашата страна ще се окаже с 35% имунизирани, а другите – с 80%. Това ще бъде един от критериите за това какъв брой мечтани сме като дестинация “, съобщи доктор Паздеров.

По отношение спазването на ограниченията в заведенията, доктор Паздеров уточни, че множеството се преценяват с наложеното работно време.

Мария ПОПЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР