Бургас. Изложба с репродукции на оригинални картини от известни руски

...
Бургас. Изложба с репродукции на оригинални картини от известни руски
Коментари Харесай

Бургас: Изложба с репродукции на оригинални картини от известни руски художници ще бъде открита в БХГ Петко Задгорски на 1 февруари

Бургас. Изложба с репродукции на истински картини от известни съветски художници ще бъде открита в Бургас. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . Изложбата ще бъде открита на 1 февруари от 18.00 часа в БХГ " Петко Задгорски " и може да бъде прегледана до 16 февруари. Експозицията е отдадена на 140-годишнината от Руско-турската освободителна война през 1877-1878 година и е първото събитие от богатата празнична стратегия, с която ще бъде маркирано Освобождението на Бургас. Изложбата показва 38 репродукции на картини на съветски художници от този интервал, които доста тъкмо отразяват преломни и трагични моменти от войната. Те са съпроводени с указателни постери с изложение на военните дейности. Посетителите ще могат да видят платна на Алексей Кившенко, Василий Верешчагин, Василий Поленов, Николай Оренбургски, Егор Ботман и други Организатори на вълнуващата експозиция са Национално придвижване " Русофили ", Община Казанлък, Община Бургас и Бургаска художествена изложба.
Благодарение на актуалните технологии всяка репродукция е направена от висококачествени материали, което дава опция да се реализира изображение извънредно близо до оригинала. Запазена е уникалността в структурата, маската на четката и нюансите в живописните техники, употребявани от създателите. Изложбата съставлява ретроспекция на най-важните епизоди от Руско-турската освободителна война. От платната оживяват още веднъж решаващите борби и вълнуващите моменти на военната акция и героизма на съветските бойци и българските опълченци. В нея могат да се видят репродукции на картините " Генерал Скобелев на бял кон " на Николай Дмитриев-Оренбургски, " Император Александър II " на Егор Ботман, " Генерал Йосиф Гурко в Балкана " на Павел Ковалевски, " Шипка-Шейново. Скобелев при Шипка " на Василий Верешчагин и други Платната показват един несравним, трагичен и възвишен роман за героизма на руси и българи в една война за победа на общия славянски и православен дух.
Оригиналите на картините са част от непрекъснатите сбирки на разнообразни градове в Русия - Минск, Киев, Москва, както и от частни сбирки по целия свят. Някои от тях са рисувани по истински снимки от самата война.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР