Бургас има своите знакови кътчета, оставили своя отпечатък в паметта

...
Бургас има своите знакови кътчета, оставили своя отпечатък в паметта
Коментари Харесай

Новият облик на любими локации в морски Бургас

Бургас има своите знакови кътчета, оставили своя отпечатък в паметта на града. Сред тях особено място заема регионът на най-старата част на Морската градина и " Приморец ". Те са свързани със специфичните моменти в живота на бургазлии като сватби и рождени дни, както и с обичайни бургаски действия като събирането на слънчеви милувки на плажа и безкрайни разходки по крайбрежната променада. С годините тези оживени места позагубиха своя искра и постепенно получиха неприветлив образ. Днес обаче нещата са диаметрално противоположни. Какво се промени?

След 2006 година последователно тези обичани местоположения възвърнаха статута си на желани дестинации. Зад цялата актуализирана инфраструктура стои управата на " Гранд хотел и СПА Приморец ". Най-старата и аристократична част на Морската градина още веднъж притегля за разходка измежду зеленината, подплатена със зашеметяващи панорами. Плажната линия, поддържана от " Гранд хотел и СПА Приморец ", подканя да се отпуснете и да съберете загар. После за почивка ви посреща различен съживен бургаски знак - знаковият ресторант " Нептун ", където се предлага изключителна кухня, а вечерите са изпълнени с жива музика.

Районът в съседство също се поддържа от хотела, който се грижи за приветливата визия, чистотата и озеленяването. Близките тенис кортове, обичани в предишното, още веднъж отварят порти и оферират условия за спорт навън и закрито според от сезона и желанията. До тях са не по-малко любопитните остарели хранилища от 1906 година, които през днешния ден живеят втори живот под шапката на " Приморец " - " ДАС Марина Бургас хотел ". Същото важи и за офисите, част от постройката, тъй като най-добре се работи с морето пред теб. В съседство е и най-старият закрит пристанищен склад " Магазия 1 ", който към момента пази своята истинска покривна структура вид " Айфел ". Днес той събира заведения за хранене, кафенета, магазини, детски теоретичен център и филиала на НХА в Бургас. Именно от този регион котва подвигат корабчетата, които плават до остров Света Анастасия - една от най-новите атракции на морския град.

С дълготраен труд, неизменност и огромни вложения старите алеи, здания и кътчета в тази част на Морската градина и периферията ѝ се отърсиха от годините и облякоха нова одеждa. Бургазлии и гостите на града ги оживяват всекидневно. Глъчката ги изпълва от изгрев до залез. Рибари с безкрайни въдици описват лакърдии, гларусите театралничат за фотография, хората поддържат връзка, разхождат се, карат колела, деца играят, близки и другари споделят вкусна храна и топли моменти. Любими кътчета от лежерен морски Бургас пулсират в естетика с духа на съвремието и очарованието на спомените. Заповядайте да се потопите в dolce far niente на морския бряг, където времето не си гледа часовника.
Реклама
Бургас си има своя Ривиера!
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Градове
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР