Бургас. Градът ще чества на 22 септември 113-тата годишнина от

...
Бургас. Градът ще чества на 22 септември 113-тата годишнина от
Коментари Харесай

С празничен молебен и поднасяне на венци и цветя пред Паметника на 24-ти Черноморски пехотен полк в Бургас ще бъдат отбелязани 113 години от обявяването на Независимостта

Бургас. Градът ще празнува на 22 септември 113-тата годишнина от едно от най-значимите събития в новата история на страната – оповестяването на Независима България. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .

На историческия 22 септември 1908 година в старопрестолния град Търново с манифест е оповестена Независимостта на българската страна. След този исторически важен акт пред България се откриват нови благоприятни условия за стопански и културен прогрес.

В Бургас историческата годишнина ще бъде маркирана с обред по издигане на флаговете на Република България, Европейския съюз и Община Бургас и празничен молебен за благоденствието на страната от 10.30 часа на площад „ Атанас Сиреков “.

От 11.00 часа признателните поданици и посетители на града ще могат да отдадат нужната респект към паметта и святото дело на починалите в отбрана на българската самостоятелност с поднасяне на цветя пред Паметника на 24-ти Черноморски пехотен полк, намиращ се пред Военния клуб на бул. „ Христо Ботев “ № 48.

В 11.30 часа в двора на краткотрайния нов адрес на Етнографската експозиция на улица „ Княз Александър Батенберг “ № 12-14 ще се състои атрактивно ревю на обичайни костюми от каталога „ По облеклата посрещат … “ на фонда на Бургаския музей.

Празничното въодушевление ще продължи с концерта на група „ Горещ пясък “ от 12.30 часа във вътрешния двор на актуализирания Културен дом на Нефтохимика.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР