Бургас. Градът почете паметта на пострадалите и загиналите при трудови

...
Бургас. Градът почете паметта на пострадалите и загиналите при трудови
Коментари Харесай

Бургас почете паметта на пострадалите и загиналите при трудови злополуки

Бургас. Градът уважи паметта на потърпевшите и починалите при трудови злополуки, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Бургас . На 28 април светът отбелязва Деня за сигурност и здраве при работа, на който се отдава респект и взаимност към починалите и потърпевшите при трудови злополуки и техните фамилии.

Ежегодно датата се отбелязва и в Бургас пред паметника, отдаден на починалите при тези произшествия, а днешната гала, проведена от КТ „ Подкрепа “, почетоха зам. регионалният шеф Владимир Крумов и Павлин Васков, шеф на Дирекция „ Инспекция по труда “ – Бургас.

„ Моите усещания са, че от страна на работодателите в региона се работи в посока обезпечаване на по-добри условия на труд. Най-ценният капитал на една компания са служащите ѝ, тъй че в случай че не им осигурим такива условия, че те да се усещат спокойни и да знаят, че са добре заплатени, няма по какъв начин да чакаме да имаме качествени чиновници “, съобщи Иван Костадинов, ръководител на СРС „ Подкрепа “ – Бургас.

Той уточни, че съгласно статистиката за предходната година потърпевшите при трудови злополуки са 87, от които при четирима се е достигнало до съдбовен край, а други 7 са били инвалидизирани.
„ За първото тримесечие на тази година има 10 броя трудови злополуки, от които 1 е с съдбовен край, а до инвалидизиране се е достигнало при 3. Числата са съвсем на половина по отношение на първото тримесечие на предходната година. Това е добре и се надяваме статистиката остане по този начин, защото всички се борим за по-добри условия на труд “, добави още Иван Костадинов.

Мария ПОПЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР