Бургас. Две момичета от 7-ми клас на ОУ Александър Георгиев-Коджакафалията“

...
Бургас. Две момичета от 7-ми клас на ОУ Александър Георгиев-Коджакафалията“
Коментари Харесай

Момичета от Бургас разработиха два иновативни проекта - на количка за пазаруване, която зарежда телефони, и на интелигентна хранилка за домашни любимци

Бургас. Две девойки от 7-ми клас на ОУ „ Александър Георгиев-Коджакафалията “ създадоха два новаторски плана - на количка за извършване на покупки, която може да зарежда мобилни телефони и на умна хранилка за домашни любимци, която се ръководи през мобилно приложение. Това заяви кметът на Бургас Димитър Николов, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Бургас . Технологичните планове впечатлиха и получиха комплиментите на журито на най-престижния конкурс на Министерството на образованието и науката – „ Млади гении “.

" Антония Митева и Румяна Иванова показаха плановете на британски език пред експертно жури от МОН и висши учебни заведения в страната. Въпреки че, Антония и Румяна бяха най-младите участници, концепцията за опцията да зареждаме мобилните си телефони, до момента в който пазарим, завоюва високо утвърждение и оценителите й присъдиха поощрителната парична премия. Проектът на младите иноватори е в стадий на узаконяване от лицензирана лаборатория и до месеци първите колички ще се появят в един от огромните търговски хипермаркети ", уточни още кметът.

От Общината допълват, че състезанието „ Млади Таланти “ се организира от 1999 година и съставлява опция за поощряване на възпитаници и студенти, проявяващи интерес към провеждането на научни проучвания и нововъведения. Той е част от самодейностите на Министерството на образованието и науката за стимулиране и подкрепяне развиването на младите научни гении и подготовката на научноизследователски и новаторски планове в естествените науки, инженеринга и филантропичните дисциплини. Класиралите се на първите три места участници показват България на Европейския конкурс за млади учени (EUCYS), който е част от самодейностите на Европейската общественост за поощряване на научното творчество измежду младото потомство.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР