Бургас. Днес, 24 септември 2021-а год., с тържествено издигане на

...
Бургас. Днес, 24 септември 2021-а год., с тържествено издигане на
Коментари Харесай

96 отряд със спомагателно значение отбеляза 76 отряд със спомагателно назначение отбеляза 76-годишен юбилей

Бургас. Днес, 24 септември 2021-а год., с тържествено издигане на националния байрак и флаговете за разцветяване в пункт за базиране Бургас се означи 76-та годишнина от основаването на 96 отряд кораби със спомагателно предопределение. Това оповестиха от пресцентъра на Военноморските сили .

На днешния ден се навършват и 23 години от спускането на вода на танкер бункеровчик „ Акин “ с бордови номер 303. Отрядът кораби със спомагателно предопределение е правоприемник на 96 дивизион кораби със спомагателно предопределение, основан през 1945 година като част от новосъздадената военноморска база - Бургас. Плавателните съдове тогава са планувани за осъществяване на задания по защита на водния регион, а през днешния ден главното им предопределение е логистично обезпечаване на корабите на море.

В приветствения си адрес, командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов поздрави военните моряци от отряда и изрече своето откровено почитание към всекидневно влаганите от тях старания при осъществяване на своите отговорности и поставените задания. Той им пожела положително здраве, мощна воля и хладнокръвен дух, постоянно правилен курс, попътен вятър и седем фута под кила по фарватерите към сполучлива реализация на всички техни бъдещи инициативи.

Началникът на щаба на Флотилия бойни и спомагателни кораби капитан І сан Павлин Петков поздрави командването и персоналния състав на отряда като им пожела висок воински дух и все по този начин да не престават да утвърждават престижа и престижа на Военноморските сили на Р България.
Командирът на отряда – капитан ІІ сан Ясен Чапевов поздрави военнослужещите с празника, награди отличилите се и благодари на персоналния състав за отличното осъществяване на поставените задания.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР