Бургас. Бургас отбеляза Деня на храбростта и празника на Българската

...
Бургас. Бургас отбеляза Деня на храбростта и празника на Българската
Коментари Харесай

Бургас: Градът отбеляза Деня на храбростта и празника на Българската армия с военен ритуал и фолклорен концерт

Бургас. Бургас означи Деня на храбростта и празника на Българската войска с боен обред и фолклорен концерт, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . Честванията започнаха с поднасяне на венци и цветя пред паметника на 24-ти пехотен Черноморски полк на ул. „ Христо Ботев “. Цветя на благодарност сервираха зам.-кметът с сектор „ Финанси, бюджет и стопанска система “ Красимир Стойчев, както и общински съветници и жители на Бургас. Венци сервираха също по този начин елементи от Военноморски гарнизон-Бургас, Сухопътните войски и Военновъздушните сили, а на събитието участваха и музикантите от Бургаския духов оркестър.
Веднага по-късно на площад „ Св. св. Кирил и Методий “ беше осъществен церемониален водосвет и бе отслужен молебен за здраве на българските воини от Военноморски гарнизон-Бургас. Водосветът беше осъществен от сливенския митрополит Йоаникий и от представители на бургаското православно духовенство. По думите на митрополит Йоаникий не може една страна да няма войска. Той добави, че постоянно отваря страниците на военната ни история и се възхищава на непобедимия български дух, като прикани да обичан и тачим всичко българско и родно. „ Затова с боязън приказваме, с поклонение се отнасяме към нашето историческо, военно и героично минало! Аз мисля, че този дух от предишното би трябвало да е жив в днешните военнослужещи, тъй като те би трябвало да носят духа на българския подвиг “, добави митрополит Йоаникий.
Празничен концерт за Гергьовден се организира на пл. „ Атанас Сиреков “, а изпълнителите от отбор „ Тунджа “ показаха пред феновете на българската музика богата гама от фолклорни осъществявания.
Мария КУРТЕВА

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус - " Военни вести ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР