Бургас, Благоевград, Велико Търново, Видин, Добрич, Пловдив, Смолян, София-област и

...
Бургас, Благоевград, Велико Търново, Видин, Добрич, Пловдив, Смолян, София-област и
Коментари Харесай

Правителството смени 9 областни управители

Бургас, Благоевград, Велико Търново, Видин, Добрич, Пловдив, Смолян, София-област и Хасково са с нови регионални шефове. Те са от квотите на Българска социалистическа партия и „ Демократична България”. Решението е взето на съвещанието на Министерския съвет в сряда. Новината заяви Лена Бориславова, началник на кабинета на „ Петков ".

„ Няма да им бъдат вменявани нови функционалности. Но по закон те са част от политическия кабинет и би трябвало да прокарват ограниченията и политиките, които взима едно държавно управление за обособените райони”, сподели Бориславова.

„ Следващата седмица ще бъдат попълнени и другите позиции в страната”, съобщи още представителят на кабинета.

От Демократична България оповестиха, че от тях са излъчени регионалните шефове на Пловдив, Хасково, Велико Търново и Видин.

Освен това държавното управление ще отзове Пламен Георгиев като общоприет консул във Валенсия. Бориславова дефинира неговото предопределение през 2019 година като политическо. „ То беше съпроводено с необятно публично неодобрение. Редно е политическите назначения да бъдат свеждани до най-малко. Вместо това България в интернационален и вътрешен проект да бъде представлявана от хора, които имат най-хубавите качества за съответната позиция. Затова беше препоръчана промяната на нашия представител във Валенсия”, сподели Бориславова.

Предстои среща България - Северна Македония. Бориславова изясни, че все още се почистват тематиките, които да бъдат коментирани. Всяко министерство ще може да предложи въпроси, които да бъдат повдигнати по време на срещата, с цел да бъде предпазен българският интерес на всяко едно равнище.

Кабинетът гласоподава и увеличението на помощите в бранш „ Туризъм” с половин милион лв. и удължени до 30 юни 2022 г.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР