Бургас. Акция по кръводаряване ще се проведе в Бургас в

...
Бургас. Акция по кръводаряване ще се проведе в Бургас в
Коментари Харесай

Акция по кръводаряване ще се проведе в Бургас в помощ на Георги от Созопол

Бургас. Акция по кръводаряване ще се организира в Бургас в помощ на Георги Скеленчев от Созопол. Това оповестиха от Община Созопол .

" Нашият съгражданин Георги Скеленчев - мъж на 40 години, татко не две деца има потребност от нашата помощ. Той страда от доста рядко заболяване на кръвта, наречено синдром на Мошкович. За благополучие има лекуване на заболяването, само че се изисква всекидневно преливане на кръв. До момента кръводаряване бе допустимо единствено в София. По самодейност на Кмета на Община Созопол Тихомир Янакиев и със съдействието на регионалния шеф на Бургас проф. Мария Нейкова е проведена кръводарителска акция в кръвния център в Бургас. За всички искащи да оказват помощ е проведен безвъзмезден превоз от Созопол до Бургас и назад ", показват от локалната администрация.

Данните, които е належащо да се дават в кръвния център са:
За Георги Георгиев Скеленчев
Пирогов, Отделение " Неврология "

Кръвната група не е от голяма важност.

Условията за кръводаряване са:
- донорът да не се е татуирал в последните 6 месеца;
- не е нужна имунизация против коронавирус или коронавирус тестове;
- за имунизирани с Янсен би трябвало да са минали 28 дни;
- за имунизирани с Пфайзер/Модерна би трябвало да са минали 2 дни

" Апелираме всеки, който има опция да подари, да изпрати фотография на бележката от кръвния център във вайбър на телефон 089 9304045. На него дава отговор брачната половинка на Георги - Василена Скеленчева. Вярваме, че дружно ще успеем да помогнем на Георги да се върне при фамилията си изцяло здрав ", допълват от Община Созопол.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР