Бумът на пътуванията след пандемията и високите цени на билетите,

...
Бумът на пътуванията след пандемията и високите цени на билетите,
Коментари Харесай

Поскъпналите самолетни билети не спират хората да пътуват

Бумът на пътуванията след пандемията и високите цени на билетите, които го съпътстват, не демонстрират признаци на закъснение макар икономическата неустановеност и намаляващите спестявания на семействата, осведоми Ройтерс.

Въпреки че остава нестабилно какъв брой дълго потребителите ще продължат с тази си пристрастеност, самолетни компании, хотели и анализатори настояват, че пътуването продължава да е главен приоритет вместо, както в предишното, " нещо, което би било хубаво " да се случи.

Международните пътувания са достигнали към 90 на 100 от предпандемичните си нива тази година, съгласно данните на Международната асоциация за въздушен превоз (IATA). Възстановяването се дължи в най-голяма степен на туристите, поели към Южна Европа от страни с по-хладен климат макар покачващите се температури и групите американски туристи, летящи в чужбина.

Според неотдавнашно изследване на туристическата софтуерна компания " Амадеус " (Amadeus) 47 на 100 от интервюираните са декларирали, че пътешестване оттатък граница е измежду главните цели при обмисляне на разноските им за 2023 и 2024 година по отношение на 42 на 100 през миналата година. " Амадеус " е интервюирал туристи от Англия, Франция, Съединени американски щати, Германия и Сингапур, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тези трендове са повишили тримесечните приходи на туристическите компании, а круизни оператори като " Роял Карибиън " (Royal Caribbean) са отчели рекордни резултати през последните седмици. Платформите за резервации " Букинг " (Booking) и " Ербиенби " (Airbnb) оповестиха, че приходите им са се нараснали със надлежно 27 на 100 и 18 на 100. Авиокомпанията " Делта " (Delta) и веригата хотели " Мариот интернешънъл " (Marriott International) предвиждат мощно търсене в бъдеще.

Германският авиопревозвач " Луфтханза " (Lufthansa) разгласи, че резервациите за остатъка от годината са надвишили 90 на 100 от предпандемичното ниво, а летният сезон е продължен до октомври.

" Юнайтид еърлайнс " (United Airlines) е разширил покритието си в Тихия океан с нови полети до Манила, Хонконг, Тайпе и Токио.

Очаква се световното пътническо търсене да нарасне с 22 на 100 на годишна основа през 2023 година и 6 на 100 през 2024 година

Някои самолетни компании като Ай Ей Джи (IAG), компанията майка на " Бритиш еъруейз " (British Airways), оповестиха, че не могат да предвиждат дали търсенето ще се резервира. Анализатори оповестиха, че намаляването на спестяванията на потребителите може да докара до спад на разноските, в случай че инфлацията не се смекчи.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР