Бульонът е важна добавка към всяко солено ястие, тъй като

...
Бульонът е важна добавка към всяко солено ястие, тъй като
Коментари Харесай

Не хвърляйте обелките от зеленчуците! Вижте за какво да ги използвате

Бульонът е значима добавка към всяко солено ядене, защото му придава по-плътен и кондензиран усет. Освен това усъвършенства доста и аромата на гозбите. Днес в комерсиалните вериги можете да откриете всевъзможно сухи или течни бульони. Но множеството от тях са с прекомерно изострен усет. А в случай че погледнете съставките в наличието им, ще ви се отще въобще да ги купувате.

За да не се лишавате въпреки всичко от благинката, наречена бульон, можете сами да си приготвите подобен. При това от артикули, които смятате да изхвърлите в кофата за отпадък. Става дума за зеленчуков бульон от обелки. Той е едно практично решение, което ще се трансформира във ваш правилен асистент в кухнята.

Ето и по какъв начин се подготвя този магически домакински бульон:

Необходими артикули: 2-3 моркова, 2-3 картофа, 1 филиз целина, 3 глави лук, 1 филиз магданоз.

Начин на подготвяне: Измийте добре всички зеленчуци. Почистете ги от обелки и дръжки и пригответе със зарзавата ядене по желание. Отпадъците не хвърляйте, а ги поставете в тенджера. Залейте ги с вода и ги варете на сдържан огън най-малко 30 минути, или до момента в който се образува бульон.

Него изчакайте да се охлади добре и го разлейте във формички за лед. След 1 денонощие, когато към този момент имате подготвени кубчета, преместете ледения бульон в плик за заледяване. Съхранявайте във фризера до 1-2 месеца и добавяйте към обичаните си супи, яхнии, ризото, когато се нуждаете от естествен бульон.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР